Mersun suosikkimaasturi vaihtaa nimeä uudistuksen yhteydessä

Mercedes ilmoitti malliensa nimeämispolitiikan muuttumisesta viime syksynä. Muutokset tärkeiden mallisarjojen osalta ovat käynnissä ja aikaisemmin M-sarjaksi nimetty SUV-malli kulkee jatkossa nimellä GLE.

Aiemmin M-sarjana tunnettu malli on Mercedeksen myydyin SUV, joten kyseessä on tärkeä uudistus. Mercedes nimeää jatkossa kaikki mallit samaa logiikka noudattavalla periaatteella. Nimimuutoksen rinnalla kyseessä on perinteinen facelift, joten perusauto on edelleen tuttu.

Ulkonäön pienten piristysten lisäksi pellin alla on tapahtunut kehitystä. Uudistuksen yhteydessä kulutukset ja päästöt ovat laskeneet keskiarvoltaan 17 prosenttia ja nyt kaikki moottorit täyttävät Euro 6 -päästönormit. Dieseleiden osalta moottorivaihtoehtoina ovat tutut nelisylinterinen 2,1- ja kuusisylinterinen 3,0-litrainen, joista pienempi tulee saatavilla myös takavetoisena. Bensamoottoreiksi on tarjolla 3,0-litrainen ahdettu V6 ja 4,7-litrainen ahdettu V8. Tarjolla tulee ensimmäistä kertaa myös ladattava hybridi, jossa 3,0-litraisen bensakoneen kaverina toimii 85 kW (116 hv) tehoinen sähkömoottori ja näiden yhteenlasketuksi tehoksi kirjataan 325 kW (442 hv). 8,7 kWh akuston avulla autolla pystyy ajamaan noin 30 kilometrin matkan pelkällä sähköllä.

Malliston huipulta löytyvät Mercedes-AMG brändin alta löytyvät GLE 63 ja GLE 63 S, joita vauhdittaa 5,5-litrainen ahdettu V8. Iso maasturikin lähtee ripeästi liikkeelle AMG:n mallien 410 kW (557 hv) tai 430 kW (585 hv) tehojen vauhdittamana, sillä 0-100 km/h spurtti näiltä taipuu 4,3 tai 4,2 sekunnissa.

Vakiovarustelu on etenkin turvallisuuden kannalta varsin kattava. Autossa on vakiona CPA Plus -törmäyksenestoavustin, sivutuuliavustin sekä mukautuvat LED-ajovalot. Arkikäyttöä helpottavat pysäköintiavustin, viihdejärjestelmä 7-tuumaisella näytöllä sekä automaattiinen Easy Pack -takaluukku. 4- ja 6-sylinteristen moottoreiden yhteydessä GLE on varustettu perinteisillä jousilla ja mukautuvilla iskunvaimentimilla, mutta myös näiden moottorivaihtoehtojen yhteyteen on saatavilla ilmajousitus. Dynamic Select -ajotilavalinnalla voi mukauttaa moottorin, vaihteiston, nelivedon ja ilmajousituksen toimintaa vallitsevien olosuhteiden mukaiseksi.

GLE:n hinnat alkavat 250 d 4Maticin 85 056 eurosta. Suomeen ensimmäiset autot saadaan kesän loppupuolella.

Lue myös:

    Uusimmat