Mersu-mies ei myöntänyt virhettään, vaikka oli liiskata Joonaksen polkupyörineen: "Jaa, pyörätie on tuolla", kuljettaja toteaa videolla ja osoittaa jalkakäytävää

Mersu-mies oli jyrätä Joonaksen Tampereella – näinköhän juttutuokiosta oli apua? 0:46
Mersu-mies oli jyrätä Joonaksen Tampereella maanantaina 1. maaliskuuta, mutta näinköhän juttutuokiosta oli apua? Katso videolta, miten miesten keskustelussa kävi.

Polkupyörän paikka on ajoradalla, mikäli tarjolla ei ole pyörätietä. Jalkakäytävä ei ole pyörätie, eivätkä jalkakäytävällä saa lain mukaan pyöräillä kuin alle 12-vuotiaat. Kaikki eivät liikennesääntöjä kuitenkaan tunne.

Tamperelainen Joonas Olli julkaisee sosiaalisessa mediassa videoita vaaratilanteista, joihin on pyöräillessään joutunut. Kerroimme hänen videoistaan sekä niiden saamasta somehuomiosta viime kesänä.

Eilen maanantaina Olli oli pyöräilemässä iltapäivällä puoli neljän aikoihin Tampereen keskustassa pitkin Itsenäisyydenkatua, kun vasemmalta sujahti ohi tumma Mercedes-Benz lähes hänen jalkaansa hipoen.

Olli päätti puhuttaa kuljettajaa seuraavissa liikennevaloissa ja huomauttaa, että tämä melkein kiilasi hänet kumoon.

– Jaa, kuljettaja totesi.

– Pyörätie on tuolla, kuski jatkoi osoittaen viereistä väylää, jota luuli pyörätieksi.

Olli kertoo videolla kuljettajalle, että kyseinen "pyörätie" on todellisuudessa jalkakäytävä, jossa ei talviaikaan saa pyöräillä. Tampereen kaupunki on huputtanut pyörätiestä ilmoittavan liikennemerkin.

Katso koko tilanne artikkelin yläpuolella olevalta videolta!

Kuljettajan reaktio ei Ollia yllättänyt.

– Vastaus oli varsin tyypillinen. Polkupyörää ei mielletä ajoneuvoksi, joka kuuluu ajoradalle, jos pyörätietä ei ole, hän kertoo MTV Uutisille.

Palautteet kaupungille, ei sääntöjä noudattaville

Olli kertoo ymmärtävänsä, että monissa paikoissa – muun muassa juuri Itsenäisyydenkadulla – ei välttämättä ole aina tilaa ohittaa pyöräilijää turvallisesti. Se ei kuitenkaan tarkoita, että silloin olisi hyväksyttävää tehdä vaarallinen ohitus.

Hän toivoo, että autoilijat, joita ärsyttää pyöräilijöiden siirtyminen ajoradalle talvisin, valittaisivat asiasta Tampereen kaupungille sen sijaan, että vaarantaisivat pyöräilijöiden turvallisuuden tien päällä.

– Jos ette tykkää pyöräteiden talvisuluista (eivät tykkää muutkaan), niin ohjatkaa palautteenne Tampereen kaupungille, eikä heille, jotka liikennesääntöjä noudattavat, hän kirjoitti tamperelaisessa Facebook-ryhmässä jakamansa videon yhteydessä.

Rikosilmoitus tehty

Olli kertoo tehneensä maanantaisen tapauksen tiimoilta rikosilmoituksen. Poliisille hän on toimittanut videon, jossa rekisterinumeroa tai kuljettajan kasvoja ei ole sumennettu.

Mies ei kuitenkaan ole erityisen toiveikas sen suhteen, että ilmoitus johtaisi konkreettisiin toimenpiteisiin, sillä ei niin ole ennenkään tapahtunut.

– Esitutkinnat lopetetaan vähäisyysperusteella kategorisesti, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat