Joonaksen provosoivat pyöräilijävideot vaaratilanteista nostivat äläkän – Pyöräliitto kommentoi niitä MTV:lle: "Mikä lähti käyntiin, ei ole mitenkään rakentavaa"

Hurjat pyörävideot kohauttavat sosiaalisessa mediassa – Pyöräliitto käy tilanteet läpi MTV:n kanssa 13:33

Tamperelaisen pyöräilijän Joonas Ollin videot kaupungin hankalista risteyksistä ja autoilijoiden toiminnasta liikenteessä ovat aiheuttaneet äläkän sosiaalisessa mediassa.

MTV Uutisoi aiemmin, kuinka Olli kuvaa pyörämatkoillaan tilanteita, joissa autoilijat eivät noudata väistämisvelvollisuuttaan tai käyttäytyvät Ollin mielestä muuten väärin. Olli kertoi MTV Uutisille, että alkoi julkaista videoita, jotta riskialttiisiin liikennejärjestelyihin kiinnitettäisiin huomiota. 

Pyöräliiton hallituksen jäsen Vellu Taskila kävi MTV Uutiset Liven kanssa läpi Ollin julkaisemia videoita.

Useat videoista ovat sävyltään karkeita, sillä tilanteissa ei säästellä kirosanoja. Taskila ei pidä täysin pahana videoiden kärkevää tyyliä.

– Nyt ollaan saatu huomiota sille, että on olemassa liikennejärjestelyitä, jotka eivät ole turvallisia. Toisaalta sitten se semmoinen vastakkainasettelu, mikä lähti käyntiin netissä, niin se ei ole mitenkään rakentavaa, eikä oikeastaan hyödyllistä sinänsä itsessään.

– Jos vihamielisyys eri ryhmien kesken kasvaa, niin sitten saattaa olla, että siellä tulee ylilyöntejä, jotka sitten johtavat onnettomuuksiin.

Liikennekulttuuri parantunut?

Taskinen itse pyöräilee aktiivisesti pääkaupunkiseudulla, ja on todennyt liikennekulttuurin vähitellen parantuneen.

– Olen ajanut pääkaupunkiseudulla pitkästi toistakymmentä vuotta, ja kyllä autoilijat ottavat tosi hyvin huomioon pyöräiljät ja jalankulkijat.

– Toki virhetilanteita sattuu, mutta aika harvaan loppujen lopuksi. 

Katso oheisesta videoartikkelista MTV Uutiset Liven lähetys kokonaisuudessaan.






Lue myös:

    Uusimmat