Mersu ei koskaan tuonut markkinoille S-sarjan kartanoversiota, joten yksi firma tarttui asiaan itse – tämä kohtuuhintainen harvinaisuus voi pian olla sinun

Tältä näyttää S-sarjan farkku, jota Mersu ei koskaan valmistanut 1:51
Tältä näyttää S-sarjan farkku, jota Mersu ei koskaan valmistanut. Auto on tulossa myyntiin RM Sotheby's -huutokauppaan.

Tämän S-sarjan farkun hinnan uskotaan asettuvan korkeintaan 40 000 euroon.

Vaikka sitä on Mercedes-Benziltä ja emoyhtiö Daimlerilta tiedusteltu, toivottu, kinuttu ja varmasti myös vaadittu vuosikymmenten aikana tuhansia kertoja, ei saksalaisjätti ole koskaan tuonut markkinoille S-sarjan farmarimallia.

Se, että sellaista ei ole markkinoilla koskaan ollut, ei tarkoita, etteikö sellaista olisi olemassa.

Saksalaiset nimittäin valmistivat aikoinaan yhden S 73 T AMG -nimeä totelleen S-farmarin Brunein sulttaanille. Kyseessä on W140-koppaisesta S-sarjan sedanista kustomoitu farmarimalli, jossa on coupeversion keula. Kaikkien muiden herkkujen lisäksi autossa on Pagani Zondan 7,3-litrainen V12-moottori.

Hieman vaatimattomampikin versio on olemassa

Mersun sulttaanille rakentaman farkkuässän lisäksi hampurilainen Caro-koripaja, joka muuten on voimissaan tänäkin päivänä, valmisti 1990-luvulla eräälle äveriäälle asiakkaalle uniikin S-sarjan farmarin.

Vuoden 1990 560 SEL -malliin pohjautuvassa autossa on W124-farkun osia, mutta esimerkiksi takaikkunat on valmistettu mittatilauksena juuri tähän erikoisuuteen.

Konepellin alta löytyy 5,5-litrainen V8, josta saadaan irti 300 hevosvoimaa.

Asiakas maksoi luomuksesta nykyrahassa 170 000 euroa.

Osta pois

Nyt tämä Caron valmistama ja Yhdysvaltain Arizonassa tällä hetkellä säilössä oleva S-farmari on tulossa huutokaupattavaksi.

RM Sotheby's uskoo auton vaihtavan omistajaa noin 40 000 dollarin hintaan.

Lähteet: RM Sotheby's, CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat