Ne piirtää kel on liituu: Sulttaani pyysi Mersulta S-sarjan farmarin Pagani Zondan V12-moottorilla – ja Mersuhan toimitti

Todellisille automiehille: Felix esittelee BMW-kokoelmansa 3:09
MTV Uutiset tutustui Felix Björklundin upeaan BMW-kokoelmaan joulukuussa 2015. Linkki juttuun tämän artikkelin lopussa.

Varmaankin yksi parhaimpia puolia kroisoksena elämisessä on se, että rahalla on mahdollista saada asioita, joita ei ole tavallisille kuolevaisille edes olemassa.

Brunein sulttaanin Hassanal Bolkiahin autokokoelma on yksi maailman mykistävimmistä. Sen kerrotaan olleen parhaimmillaan jopa 2 500 auton suuruinen, mutta kutistuneen merkittävästi 1990-luvun finanssikriisin jälkeen. Sulttaani pääsi vuonna 2011 Guinnessin ennätystenkirjaan 500 Rolls-Roycen kokoelmallaan.

The Drive -julkaisun mukaan sulttaanin tallista löytyi aikoinaan myös Lamborghini Diablo, Ferrari F50 ja FX, McLaren F1 GTR "Longtail" ja kolme tavallista F1 GTR:ää, Porsche 993 -kokoelma, peräti seitsemän Jaguar XJ220:tä ja "huoneellinen" SL-Mersuja.

Uniikki S-sarjan farmari

Kokoelman mielenkiintoisimpiin helmiin lukeutuu kuitenkin auto, jota ei ole varsinaisesti koskaan ollut olemassa, sillä sitä valmistettiin ainoastaan sulttaanille itselleen. Ja peräti kymmenen kappaletta.

Kyseessä on W140-koppaisesta S-sarjan sedanista kustomoitu farmarimalli, jossa on coupeversion keula. Auto tunnetaan nimellä S 73 T AMG.

Konehuoneen puolelta löytyy Pagani Zondassakin sittemmin käytetty AMG:n 7,3-litrainen V12, josta saadaan irti 565 hevosvoimaa. Auton huippunopeus on 320 kilometriä tunnissa.

Katso alta kuvia autosta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat