Mercedes ottaa ensimmäisenä autonvalmistajana käyttöön uuden CO2-ilmastointijärjestelmän

Vuoden 2017 alusta astuvat voimaan EU:n uudet ilmastonsuojelutavoitteet. Mercedes-Benz vastaa näihin autojensa uudella hiilidioksidia hyödyntävillä ilmastointijärjestelmillä.

Ensimmäisenä Mercedeksen E- ja S-sarjoissa käyttöön otettava täysin uusi ilmastointijärjestelmä on aikaisempaa ympäristöystävällisempi ja tehokkaampi. Uudessa jäähdytysteknologiassa käytetään kylmäaineena hiilidioksidia aiempien synteettisten aineiden sijaan. Loput Mercedeksen mallistosta siirtyvät vaiheittain synteettisistä aineista vuoden 2017 alun jälkeen uuteen CO2-ilmastointijärjestelmään.

Uusi ilmastointijärjestelmä toimii yli 100 barin paineella, mikä on noin kymmenen kertaa kovempi paine nykyisiin järjestelmiin verrattuna. Huomattavasti kovempi paine ja uusi jäähdytysaine ovat vaatineet keskeisten komponenttien kuten letkujen, liittimien ja tiivisteiden suunnittelun uudelleen. Uusi järjestelmä on nykyisiin verrattuna tehokkaampi ja auton jäähdytys tapahtuu aiempaa nopeammin.

Mercedes-Benz on tehnyt uuden järjestelmän suunnittelussa yhteistyötä alihankkijoiden sekä Saksan autoteollisuusliitto VDA:n standardointikomitean kanssa. Järjestelmä perustuu avoimeen DIN-normiin, mikä mahdollistaa myös muiden autonvalmistajien kehittää omia vastaavia järjestelmiä.

Lue myös:

    Uusimmat