F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mercedes-lähteet: Toto Wolffin liiketoimet eivät tyydytä emoyhtiö Daimleria – tallipomon käsissä jo liikaa valtaa?

1:44
Formulasirkus: Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kisasivat Toto Wolffin kanssa.

Yksi Hollannin suosituimmista uutissivustoista NU.nl kertoo omiin lähteisiinsä pohjautuen, että Mercedeksen emoyhtiössä Daimlerilla kytee tyytymättömyyttä F1-tallipäällikkö Toto Wolffin liiketoimia koskien.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

"Useat Mercedestä lähellä olevat lähteet" kertovat hollantilaissivustolle, että monet Daimlerilla uskovat Wolffin vaikutusvallan F1-varikolla kasvaneen jo liian suureksi.

Wolff on Mercedeksellä paitsi tallipäällikkö myös tallin toimitusjohtaja ja osaomistaja. Hän omistaa osakkeita myös Williamsista ja Aston Martinista, joka alkaa ensi vuonna pyörittää nykyisen Racing Pointin toimintaa. Lisäksi Wolffin johtama Mercedes toimittaa moottorit Williamsille ja Racing Pointille sekä ensi kaudesta lähtien McLarenille.

Eikä tässä vielä kaikki.

Nykykuljettajista Valtteri Bottas, George Russell ja Esteban Ocon kuuluvat tai ovat kuuluneet Wolffin manageritalliin.

Kun on näin monta rautaa tulessa, Daimlerilla kerrotaan pelättävän, ettei Wolff kykene toimimaan vain ja ainoastaan Mercedeksen hyväksi.

Wolffin sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu tämän kauden päätteeksi, ja hänen tulevaisuutensa on toistaiseksi auki.

Wolffin ura Mercedeksellä alkoi Daimlerin entisen puheenjohtajan Dieter Zetschen alaisuudessa, ja kaksikko tuli mainiosti toimeen. Sen sijaan Wolffin suhteen Zetschen seuraajaan Ola Källeniukseen on kerrottu olevan viileämpi. Reilu vuosi sitten Dailmerin johtoon astunut Källenius ja Wolff ovat kiistäneet tämän useita kertoja.

– Viileistä väleistä tulee ongelma vasta sitten, jos tulokset heikkenevät, hollantilaisen Ziggo Sportin pitkäaikainen varikkotoimittaja Olav Mol sanoo NU.nl:n haastattelussa.

– Toto Wolff on persoona, jota on vaikea kyseenalaistaa. Hänellä on hiljainen yksityiselämä, ei lainkaan niin näyttävä kuin vaikkapa Racing Pointin ex-pomolla Vijay Mallyalla.

Vaikka Wolffin liiketoimet kyseenalaistettaisiinkin konsernitasolla, tallinsa sisällä 48-vuotias itävaltalainen on äärimmäisen pidetty ja kunnioitettu.

– Toto tietää paremmin kuin kukaan muu, miten varmistaa, että oikeat ihmiset ovat oikeilla paikoilla. Hänen vahvuutensa on se, että hän ei sekaannu tekniseen puoleen, Mol sanoo.

– Kaikki Mercedeksen työntekijät, joiden kanssa olen keskustellut, puhuvat hänestä hyvin innostuneeseen sävyyn. Toto pitää huolen siitä, että hänellä on henkilökohtainen suhde lähestulkoon kaikkiin tallin työntekijöihin. Hän vierailee tehtaan eri osastoilla varmistaakseen itse, mitä siellä tapahtuu.
Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja