Kimi Räikkönen väläytti veitsenterävää muistia – katkera pettymys vaihtui makeaan nauruun: "Taisin olla tuossa vaiheessa jo kotona"

Silverstonessa ajetaan sunnuntaina F1-sarjan 70-vuotisjuhlakilpailu. Merkkipaalun kunniaksi F1 julkaisi perjantaina Youtube-kanavallaan videon, jossa Alfa Romeon Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi sekä muutamat muut nykykuljettajat saavat nähtäväkseen satunnaisia hetkiä sarjan 70-vuotisen historian varrelta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kuljettajille esitetyllä videolla nähdään muun muassa lyhyt pätkä vuoden 2005 San Marinon GP:stä, jossa Renault'n Fernando Alonso ja Ferrarin Michael Schumacher kävivät tiukan taistelun voitosta. Alonso oli ruutulipulla vain 0,215 sekuntia ennen Schumacheria ja nappasi näin kauden neljännessä osakilpailussa jo kauden kolmannen voittonsa.

Räikkönen ehti katsoa kyseistä pätkää vain muutaman sekunnin ajan, kunnes hän jo havahtui.

– Minä johdin tuota kisaa! Räikkönen tokaisi vieressään istuneelle Giovinazzille.

– Niinkö?

– Kyllä, mutta auto hajosi.

– Niin kuin aina, Giovinazzi murjaisi ja sai molemmat nauramaan.

Räikkönen oli startannut kyseiseen kilpailuu paalupaikalta ja nykäissyt jo useamman sekunnin eron takanaan tuleviin, kunnes auto hyytyi yhdeksännellä kierroksella.

– Vetoakseli, Räikkönen täsmensi Giovinazzille vielä keskeytyksen syynkin kuin vettä vaan.

Keskeytys oli Räikkösen kannalta katkera, sillä hän oli kerännyt kauden 2005 kolmesta ensimmäisestä osakilpailusta vain seitsemän pistettä. Sarjan kärjessä Alonso oli nykäissyt 19 pisteen eron suomalaiseen, ja Alonson voitolla Imolassa ero kasvoi jo 29 pisteeseen.

Niinpä ei ollutkaan ihme, ettei Räikkönen tainnut jäädä paikan päälle seuraamaan kovimman kilpakumppaninsa voitonjuhlia.

– Taisin olla tuossa vaiheessa jo takaisin kotona, Räikkönen tokaisi, kun videolla näytettiin Renault-pomo Flavio Briatoren juhlintaa.

Ja taas naurettiin.

Lue myös:

    Uusimmat