F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Määräaika umpeutui: FIAn Racing Point -päätöksestä on tulossa viisi valitusta, mukana yksi yllätys – "Rohkea poliittinen liike"

4:20
Renault'n tekemä protesti tuotti tulosta – Racing Pointin auto on kopio: C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen kertoo FIAn päätöksen vaikutuksista.

Kun FIA julkisti perjantaina päätöksensä Racing Pointiin kohdistuneessa tutkinnassa, talleilla oli 24 tuntia aikaa kertoa kattojärjestölle, aikovatko he valittaa päätöksestä. Valituksia on tällä tietoa tulossa kaikkiaan viisi, ja näillä viidellä tallilla on nyt 96 tuntia aikaa valmistella valituksensa tai perua aikeensa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

FIAn tutkimusten perusteella RP20-autoissa käytettävät takajarrujen jäähdytysputket ovat Mercedeksen, eivät Racing Pointin suunnittelemat. Tästä johtuen Racing Point tuomittiin 400 000 euron sakkoihin ja menettämään 15 pistettä valmistajien MM-sarjassa.

Jo perjantaina illalla kuultiin, että Ferrari, Renault ja McLaren aikovat valmistella oman valituksensa päätökseen liittyen. Lauantaina Racing Pointin vastaiseen rintamaan liittyi myös Williams.

Perinteikkään brittitallin vetoa voi pitää yllättävänä, sillä Williams kuuluu Racing Pointin tavoin Mercedes-leiriin saksalaisjätin moottoriasiakkaana.

– Kun ottaa huomioon heidän suhteensa Mercedekseen, olen todella vaikuttunut nähdesäni Williamsin liittyvän tämän joukon jatkoksi. Tallipäällikkö Claire Williams on pitkään pysynyt sen näkemyksensä takana, että F1:n pitäisi olla tulevaisuudessakin puhdasverinen valmistajien välinen mestaruussarja. Tämä on rohkea poliittinen liike sen puolesta, mitä hän pitää lajin kannalta tärkeänä,  F1-toimittaja Will Buxtontviittasi.

Myös Racing Point aikoo valittaa FIAn päätöksestä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja