Mercedeksen jatkuva voittokulku uhka F1:lle? Tallipomo kääntää mielenkiinnon toisaalle: "Se viehättää katsojia"

F1-kausi käynnistyy Australiassa: avauskisan lähtökohdat perattiin MTV Uutiset Livessä 24:21
MTV Uutiset Live ennakoi ensi viikonloppuna alkavan F1-kauden.

Kuusi kautta peräkkäin sekä valmistajien ja kuljettajien mestaruutta juhlinut Mercedes on hallinnut F1-ratoja. Tallipomo Toto Wolffin mukaan tämä ei kuitenkaan vie mielenkiintoa pois lajista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 13.-15.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55, 2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksen iskukyky on ollut viime vuosien aikana omaa luokkaansa, eikä hopeanuolten voittomarssille ole vielä löytynyt pysäyttäjää, vaikka Ferrari ja Red Bull ovatkin pystyneet jo haastamaan saksalaistallin vahvasti. Tästä huolimatta Mercedes on putsannut kauden päätteeksi palkintopöydän jo kuudella perättäisellä kaudella.

Mercedeksen ylivoima on osaltaan saattanut laimentaa F1:n ympärillä pyörivää kiinnostusta, koska tallin hallinta on ollut niin vahvaa viime vuosina. Wolffin mukaan viime kausi osoitti mestaruudesta huolimatta sen, että taistelu voitoista ja paalupaikoista oli silti jännittävää.

– Mercedeksen kuudennen mestaruuden voittamisen jälkeen voi sanoa, että saako tämä ihmisten kiinnostuksen lakkaamaan? Pointtini on se, että viime kaudessa oli silti vaihtelevuutta ja ennalta-arvaamattomuutta, Wolff sanoo Autosportin mukaan.

Viime kaudella voitot jaettiin viiden kuljettajan kesken. Kauden aikana korkeimmalle palkintokorokkeelle nousivat Mercedeksen Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton, Ferrarin Charles Leclerc ja Sebastian Vettel sekä Red Bullin Max Verstappen. Mercedes sai suuren haasteen kilpailijoiltaan varsinkin aika-ajoissa.

– Ennen viikonloppua ei voinut tietää, onko Ferrari tai Red Bull paalupaikalla, tai voittaisiko Max Verstappen, Wolff muistelee.

Viime kaudella nähtiin myös useita mielenkiintoisia kaksinkamppailuja. Moninkertaiset mestarit Vettel ja Hamilton saivat suuren haasteen F1:n nuorelta ja lupaavalta sukupolvelta, kun Leclerc ja Verstappen esiintyivät radalla paikoin upeasti. Myös Wolff hehkuttaa sukupolvien taistoja.

– Sukupolvien välisissä taisteluissa oli hienoa viehätysvoimaa: Vettel vastaan Leclerc ja Verstappen vastaan Hamilton. Se on jotain sellaista, mikä viehättää katsojia, Wolff vakuuttaa.

Mercedeksen voittokulusta huolimatta on F1 kasvattanut katsojamääriään tasaiseen tahtiin, joten lajin kiinnostus ei ole katoamassa mihinkään.

– On hienoa, että me kasvatamme katsojamääriämme ja fanikuntaamme nuoremmille sukupolville. Kaiken kaikkiaan olemme todella hyvällä polulla.

Lue myös:

    Uusimmat