F1:n mestaruustaisto käynnistyy kutkuttavista asetelmista, Lewis Hamiltonilla uusi ykköshaastaja – "Hän hyötyy selvästi eniten"

F1-kausi käynnistyy Australiassa: avauskisan lähtökohdat perattiin MTV Uutiset Livessä 24:21
MTV Uutiset Live ennakoi alkavaa F1-kautta. Katso kaikki mielenkiintoiset pointit videolta.

Uusi F1-kausi käynnistyy jälleen tulevana viikonloppuna Australian osakilpailulla. Red Bull, Ferrari ja Mercedes ovat tälläkin kaudella suurimmat ennakkosuosikit.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 13.-15.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55, 2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes on juhlinut sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruutta F1:ssä nyt kuudella kaudella perätysten. Viime vuosina hopeanuolten ylivoima on kuitenkin kaventunut suuresti, kun Ferrari ja Red Bull ovat nousseet aivan Mercedeksen kantaan.

Viime kaudella Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Sebastian Vettel ja Max Verstappen onnistuivat ajamaan osakilpailuvoittoon. Muut kuljettajat jäivät ilman voittoja. Samainen viisikko tulee pitkälti taistelemaan palkintosijoista myös alkavalla kaudella, vaikka yllätyksen tuoksuakin on leijunut ilmassa.

– Kyllä tuo niin selkeä ero on kolmen ison ja seuraavien välillä, vaikka jotkut vähän huhuilevat, nousisiko Racing Point tällä Mersu-kopiolla taistelemaan jopa kärkisijoista alkukaudella. En jaksa siihen uskoa. Kyllä aika lailla tuo sama kärkiviisikko niitä kärkisijoja ratkoo. Kärkikuljettajat ja muut ovat ihan eri kastissa, MTV Urheilun toimittaja Mikko Hyytiä ennakoi.

Mercedeksen tähtikuski Lewis Hamilton otti viime kauden päätteeksi jo kolmannen perättäisen ja uransa kuudennen F1-mestaruuden. Hamilton lähtee tähänkin kauteen suurimpana voittajasuosikkina, mutta kuka on brittikuljettajan suurin haastaja?

– Max Verstappen. Hän on hyvässä autossa, jossa on hyvä moottori. Hän on ihan selkeässä ykköskuskin asemassa. Saa tehdä joka viikonloppuna käytännössä juuri niin kuin itse haluaa ja talli on satavarmasti takana, Hyytiä sanoo.

Red Bull osoitti viime kauden aikana erittäin hyvää nousujohteisuutta ja nousi kauden loppua kohden voittotaistoihin vahvan kisavauhtinsa turvin, vaikka aika-ajoissa talli antoikin Mercedekselle etumatkaa. Vahva kisavauhti sopii kuitenkin Verstappenin ajotyyliin.

– Kisavauhti on täysin eri asia. Red Bull oli siinä jo viime vuonna aika lähellä. Verstappenhan on kisakuskina ihan loistava. Hän pystyy tekemään ohituksia, on röyhkeä, on myöskin osoittanut, että pystyy nykyään jopa malttamaankin, Hyytiä kehuu.

Verstappenilla on myös yksi suuri etu puolellaan. Hän lähtee kauteen selkeänä ykköskuskina, kun Alexander Albon soittaa taustalla kakkosviulua auttaen tarvittaessa hollantilaista.

– Hän hyötyy siitä, että on ihan selkeä ykköskuski. Toisin kuin Hamilton, tai Ferrarilla Vettel ja Leclerckin ovat enemmän tai vähemmän tasoissa. Verstappen hyötyy tässä suhteessa selvästi eniten.

F1 on vahvasti esillä MTV Uutiset Livessä! Kilpailuja ennakoidaan aina kisaviikkojen maanantaina, viikonlopun voimasuhteita tarkastellaan perjantaisin vapaiden harjoitusten yhteydessä ja GP:n anti käydään läpi kisan jälkeisenä maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat