Entisen F1-kuskin arvio: Ferrari-skandaali voi johtaa Sebastian Vettelin lähtöön tallista – "Nyt riittää"

Entinen F1-kuljettaja, nykyinen F1-asiantuntija Timo Glock uskoo, että Ferrarin ympärillä vellova kohu saattaa johtaa jopa siihen, että nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel lähtee tallista kauden 2020 päätteeksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 13.-15.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55, 2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin viime vuoden moottorin epäillään olleen sääntöjen vastainen – jopa FIA on myöntänyt tämän – mutta toisaalta olemassa ei ole aukottomia todisteita, joilla asian voisi näyttää toteen.

Kohu asiaan liittyen alkoi puolitoista viikkoa sitten talvitestien viimeisenä päivänä, ja kaikki viittaa siihen, että se jatkuu vielä pitkään.

Ex-kuski Timo Glockin mukaan vastuu tapahtuneesta on ennen muuta tallipäällikkö Mattia Binotton.

– Mattia tiesi tasan tarkkaan, mitä oli meneillään ja sen, että hänen täytyisi kantaa vastuu, jos jotain tapahtuisi, Glock sanoi GP Todayn mukaan saksalaiselle ran.de-sivustolle.

Glock toteaa myös, että kohun lopputulemalla saattaa olla toisenlaisiakin vaikutuksia.

– Voin hyvin kuvitella, että se voisi olla Vettelille riittävä syy sanoa, että nyt riittää.

Glock viittaa Vettelin sopimusasioihin. 32-vuotias saksalainen aloittaa ensi viikonloppuna kolmivuotisen sopimuksensa viimeisen kauden. Kaikkiaan Vettel on ajanut Ferrarilla viiden vuoden ajan, vuodesta 2015 lähtien.

Osapuolet ovat yrittäneet voittaa yhdessä maailmanmestaruutta, mutta tulokset ovat jääneet odotettua vaisummiksi. Binotton mukaan Vettel on kaikesta huolimatta tallin ykkösvaihtoehtoCharles Leclercin rinnalle kaudelle 2021.

Vettel itse on vakuuttanut, että hänen F1-uransa jatkuu myös 2021, ja myöntänyt, että ura voi jatkua myös muualla kuin Ferrarilla.

Kun valtaosa kuljettajista on kauden 2020 jälkeen ilman sopimusta, Vettelillä on useita mahdollisuuksia.

Glock nostaa esiin McLarenin.

– (Tallipäällikkö) Andreas Seidl on saksalainen. Voisin kuvitella, että hän haluaisi kokeneen saksalaiskuljettajan talliinsa.

Vettel korvaisi McLarenille siirtyessään Carlos Sainzin, sillä Lando Norrisilla on vuoteen 2022 ulottuva sopimus. Sainzia puolestaan on jo huhuiltu Leclercin rinnalle Ferrarille.

Lue myös:

    Uusimmat