Menevätkö sähköautot kaupaksi? Näin paljon kalliilla sähköllä ajaminen maksaa tällä hetkellä

Menevätkö sähköautot kaupaksi energian kallistuessa? 8:39
Menevätkö sähköautot kaupaksi energian kallistuessa? Kuinka paljon maksaa sata kilometriä sähköautolla tällä hetkellä? Entä bensa- tai dieselautolla?

Sähkön hinta nousee, mutta bensan hinnassa on tultu hieman jopa alaspäin alkukesän huipuista. Miten eri käyttövoimien kustannukset tuntuvat autoilijoiden lompakoissa, ja näkyykö sähkön hinta sähköautojen suosiossa?

Autoliiton kaupallinen johtaja Niila Rajala sekä autovalmistaja Polestarin maajohtaja Tommi Luopajärvi vierailivat keskiviikkona Maikkarin Uutisaamussa kertomassa siitä, miten sähkön hinta voi näkyä sähköautojen menekissä.

Luopajärven mukaan sähköautolla ajaminen pysyy sähkön hinnan nousemisesta huolimatta huomattavasti halvempana kuin bensa- tai dieselautoilu. Monilla sähköautoilijoilla on mahdollisuus ladata autoaan kotona, ja sähköstä maksetaan yleensä kiinteää hintaa, vaikkakin hinta on nyt aiempaa korkeampi.

– Vaikka sähkön pörssihintaan tulisi piikkejä, niin ei se välttämättä heti vaikuta autoiluun, Luopajärvi toteaa.

Rajala ei usko, että tilanne olisi muuttumassa tulevaisuudessakaan, sillä ero on vieläkin tälläkin hetkellä niin suuri sähköauton hyväksi.

– Markkinahäiriö on väliaikainen, Rajala sanoo jatkaen tilanteen tasaantuvan arviolta vuoden kuluttua.

"Kaupanteko on piristymään päin"

Luopajärvi ei tällä hetkellä näe, että sähköautojen kysyntään tulisi sähkön hinnan noustessa radikaalia iskua.

– Kysyntä on ollut koko tämän vuoden erittäin hyvällä tasolla ja kasvanut koko ajan. Vaikkakin kesälomakauden aikana tuli pieni notkahdus, niin taas nähdään, että kaupanteko on piristymään päin, hän sanoo.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Kuinka paljon maksaa sata kilometriä sähköautolla tällä hetkellä? Entä bensa- tai dieselautolla? Jos sähköautojen suosio jatkaa kasvuaan, voiko se pahentaa ennakoitua sähköpulaa? Katso haastattelu artikkelin yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat