McDonald's lähtee Venäjältä – "Kaaremme eivät loista siellä"

Uncle Vanya's on McDonald’sin törkeä kopio Venäjällä – taiteilijan näkemys kuvitteellisista ravintolan avajaisista 0:15
KATSO VIDEO: Uncle Vanya's on McDonald’sin törkeä kopio Venäjällä – tässä taiteilijan näkemys kuvitteellisista ravintolan avajaisista. Videon on tehnyt 3D-taitelija Mazur Gleb.

Hampurilaisjätti McDonald's aikoo myydä liiketoimintonsa Venäjällä paikalliselle ostajalle ja poistua Venäjän markkinoilta, yhtiö kertoo.

McDonald's oli jo maaliskuussa sulkenut kaikki yli 800 ravintolaansa Venäjällä. Yhtiöllä on ollut Venäjällä noin 62 000 työntekijää.

Liiketoimintojen myynnin jälkeen ravintolat eivät voi enää käyttää McDonald'sin nimeä, logoa, brändiä tai ruokalistaa, ketju sanoo.

McDonald's on ehtinyt toimia Venäjällä yli 30 vuoden ajan. Ketju avasi ensimmäisen ravintolansa Moskovassa vuonna 1990, hieman ennen Neuvostoliiton romahdusta.

Vetäytymisen taustalla on Venäjän helmikuussa aloittama hyökkäyssota Ukrainassa ja sen aiheuttamat seuraukset. Ketju sanoo tulleensa siihen tulokseen, että liiketoimintojen omistaminen Venäjällä ei ole enää kestävää eikä linjassa McDonald'sin arvojen kanssa.

– Sitoutuminen arvoihimme tarkoittaa, että kaaremme eivät enää jatkossa voi loistaa siellä, McDonald'sin toimitusjohtaja Chris Kempczinski sanoi tiedotteessa.

Yhdysvaltalaisketju sanoo käynnistäneensä prosessin Venäjän-liiketoimintojen myymiseksi. Venäjän-liiketoiminnot ovat tuoneet yhdeksän prosenttia McDonald'sin liikevaihdosta ja kolme prosenttia liikevoitosta.

Kryptovaluuttaa käytetään pakotteiden kiertämiseen ja Ukrainan auttamiseen – asiantuntija avaa ilmiöitä 2:19
Kryptovaluuttaa käytetään pakotteiden kiertämiseen ja Ukrainan auttamiseen – asiantuntija avaa ilmiöitä.

Lue myös:

    Uusimmat