Max Verstappenilta piikki Valtteri Bottakselle: "Totta kai heidän molempien pitäisi olla edelläni"

Red Bull -kuski Max Verstappen pitää pienoisena yllätyksenä, että hän on onnistunut kipuamaan F1-sarjan MM-taistelussa kahden Mercedes-kuskin väliin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kauden keskeytyksellä aloittanut Verstappen 37 pisteen päähän jo neljä kisaa tällä kaudella voittaneesta Lewis Hamiltonista. Valtteri Bottaksen hän on jättänyt kuudella pisteellä taakseen.

Kausi alkoi Red Bullilta melkoisella takamatkalla Mercedeksen vauhtiin nähden, joten Bottaksen edelle nouseminen on ollut mukana yllätys.

– Jos katson puhtaasti vauhdin kannalta, niin totta kai heidän molempien pitäisi olla edelläni MM-sarjassa, Verstappen näpäytti.

– Valtterilla on ollut yksi (pisteetön kisa), minä olen keskeyttänyt kerran, mutta se on tietysti ollut epäonnea hänelle ja minulle.

Verstappen on onnistunut tekemään eron nappaamalla kakkossijoja kisoissa, joissa Bottas on jätetty kolmanneksi.

– Kaiken kaikkiaan toisena oleminen muutamassa kisassa, jossa Mercedeksellä oli enemmän vauhtia, on minusta ehdottomasti ylisuoritus, ja olemme sen lisäksi onnistuneet maksimoimaan kaiken, minkä voimme, joten totta kai olen todella iloinen siitä.

Tämä ei kuitenkaan riitä Verstappenille. MM-taisteluun olisi päästävä hanakammin kiinni.

– Emme ole tiiminä tai minä itse täällä ollaksemme toisia tai kolmansia. Haluamme taistella mestaruudesta, mutta pitää myös hyväksyä tilanne, ettemme ihan pysty haastamaan siinä, Verstappen totesi.

– Se näyttää paperilla siltä, mutta jos katsoo puhtaasti vauhtia, me olemme liian hitaita. Olemme tällä hetkellä myös liikaa Mercedeksen huonojen päivien tai pienen onnen varassa, joten vielä on tehtävä töitä.

Lue myös:

    Uusimmat