Max Verstappen ärähti saamistaan rangaistuksista – "Totta kai se olen minä"

Red Bullin Max Verstappen uskoo, että häntä on kohdeltu eri tavoin kuin muita kuljettajia mukaanlukien Lewis Hamiltonia viime viikonlopun formula ykkösten kohauttaneessa Saudi-Arabian GP:ssä.

Verstappen sai viiden sekunnin aikarangaistuksen, kun hän oli saanut etua kärkitaistoon radan ulkopuolelta. Hän sai myöhemmin 10 sekunnin rangaistuksen jarrutettuaan voimakkaasti Mercedeksen Hamiltonin edessä. Tilanteessa Hamilton törmäsi Verstappeniin ja syytti tätä "jarrutestin" tekemisestä.

MM-sarjassa piikkipaikalla voittojen määrän myötä oleva Verstappen uskoo, että muut kuljettajat syyllistyivät samanlaisiin tekoihin.

– Selvästikään säännöt eivät päde samalla tavalla kaikkiin, koska kaksikin muuta tekivät samanlaisia puolustusliikkeitä kuten minäkin ja heitä ei edes mainittu tai he eivät saaneet rangaistusta. En ymmärrä, koska luulin vain kilpailevani kovaa, Verstappen sanoi Racefans-sivustolla.

– Se mitä minulle tapahtui, niin en ansainnut rangaistusta ja selvästikään ne kaksi muuta eivät saaneet mitään. Totta kai se olen minä, joka saa sen. Kärkipäässä taistelu taitaa olla tietenkin kriittisempää. Minä en kuitenkaan ymmärrä omalta kohdaltani, Verstappen jatkoi.

Hamilton ajoi Saudi-Arabiassa voittoon ja nousi tasapisteisiin Verstappenin kanssa ennen kauden päättävää Abu Dhabin kisaviikonloppua. Verstappenin mielestä hän ei olisi ansainnut kummastakaan tilanteesta rangaistusta. Hollantilainen sanoo, että Hamiltonia olisi pitänyt rangaista kovemmin, kun britti ajatti Verstappenin leveäksi.

– Hän työnsi minut ulos radalta ja katsoi jopa minua eikä käänny, vaan työntää minut valkoisen viivan ulkopuolelle ja saa vain varoituksen siitä. Sen ei kerta kaikkiaan pitäisi olla niin. Se ei ole reilua, koska vaikuttaa siltä, että muut kuljettajat saavat tehdä monenlaisia asioita ja minä vain saan rangaistuksen, Verstappen kertoi.

Verstappen ei aio muuttaa tyyliään, koska uskoo muiden kuljettajien pääsevän ilman sanktiota liikkeistä, joista hän saa rangaistuksen.

– Pyydän ainoastaan tasapuolisuutta. Se ei selvästikään ole tämän hetken tilanne. Mutta, kuten sanoin, en ollut mielestäni väärässä ja se ei ole väärin muiltakaan, niin miksi minun pitäisi muuttua? Kaikkien pitäisi saada ajaa tuolla tavalla, Verstappen totesi.

F1-sarja huipentuu tulevan viikonloppuna Abu Dhabissa. Kuljettajien ja valmistajien mestaruustaiston lisäksi luvassa on Alfa Romeon Kimi Räikkösen uran viimeinen F1-kisa.

Katso pääkuvan videolta Hamiltonin peräänajo Verstappeniin.

Lue myös:

    Uusimmat