F1-maailmanmestarilta yllättävä kannanotto Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin tilanteeseen – "En näe, mitä hän teki väärin"

Vuoden 1996 F1-maailmanmestari Damon Hill näkee, ettei Red Bullin Max Verstappen toiminut väärin Saudi-Arabian GP:n puhutuimmassa tilanteessa. Hill asettui eri kannalle kilpailun tuomariston kanssa.

Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton kävivät kovaa miekkailua sunnuntain kisan aikana. Kisan loppuvaiheilla Hamilton hyökkäsi ja haki ohitusta edellä ajaneesta Verstappenista. Hollantilaiskuski veti mutkan pitkäksi, oikaisi ja palasi radalle ykköspaikalle.

Verstappen yritti päästää Hamiltonin edelleen hyvin hämmentäväksi kääntyneessä tilanteessa. Hamilton yllättyi, kun Verstappen hidasti, eikä britti lähtenyt välittömästi ohittamaan hollantilaista.

Lopulta Verstappen jarrutti vauhtiaan niin, että kaksikko osui yhteen.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Osuma rikkoi Hamiltonin etusiipeä ja Verstappenin auton toista takarengasta.

F1-maailmanmestari Damon Hill otti tapaukseen varsin yllättävän näkökannan.

Hän ei nähnyt tapausta samalla tavalla kuten esimerkiksi kilpailun tuomaristo näki.

– Se, joka päästää toisen kuskin ohitseen, pitää huolta siitä, että liike tehdään mahdollisimman turvallisella tavalla. Mutta en aidosti näe sitä, että mitä hän (Max) teki tuossa väärin, Sky Sportsin asiantuntija Hill sanoi muun muassa grandprix247.com-sivuston mukaan.

– Max saattoi hidastaa vauhtiaan äkillisesti, mutta samaan aikaan Lewis hermoili menemästä hänen rinnalleen.

Verstappenin ja Hamiltonin välillä nähtiin useita rengas rengasta vasten -tilanteita sunnuntain kisan aikana.

– Jotkut kuskit eivät tee yhtään kompromisseja ja Max on yksi niistä. Mutta hän on hyvin lahjakas. En usko, että Lewis on peloissaan, mutta hän on varuillaan Maxin suhteen. Kuten pitääkin olla, Hill sanoo isosta kuvasta.

Hill uskoo, että Verstappenin ja Hamiltonin kolari johtui tietokatkoksesta.

– Lewis ei todennäköisesti tiennyt, että mitä on meneillään. Koska miksi hän olisi ajanut toista autoa päin? Ehkä hän ei aivan osannut lukea tilannetta, Hill epäilee.

Kilpailun tuomaristo määritti Verstappenille 10 sekunnin aikarangaistuksen kolarin aiheuttamisesta. Rangaistus ei muuttanut sunnuntain kisan lopputuloksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja