Max Verstappenin sisällä kiehui: "Tämä ei ole Formula ykköstä"

Kolmas peräkkäinen tappio Lewis Hamiltonille otti Max Verstappenilla koville Saudi Arabian GP:n jälkeen.

Tiukasti ja aggressiivisesti johtoaan puolustanut Verstappen menetti kärkipaikan Hamiltonille vajaat kahdeksan kierrosta ennen ruutulippua. Verstappen oli tekemisistään useaan otteeseen tuomariston tutkittavana, ja hän sai kaksi erillistä aikasakkoa voittotaistelun tapahtumista. Tämän lisäksi Verstappen ohjeistettiin kahteen eri otteeseen päästämään Hamilton ohitseen, jotta rangaistuksilta vältyttäisiin. Ensimmäisellä kerralla Hamilton ajoi hänen peräänsä, toisella kerralla Verstappen kuittasi Hamiltonin välittömästi uudelleen.

Kisan alkuvaiheilla, toisten punaisten lippujen yhteydessä Verstappen joutui luovuttamaan toiseen uusintalähtöön sijoitukset Hamiltonille ja Esteban Oconille oikaistuaan ensimmäisen mutkan ensimmäisessä uusintalähdössä ja osuttuaan Hamiltoniin.

Loppujen lopuksi Hamiltonin ja Verstappenin välisestä paremmuudesta ei ollut mitään epäselvyyttä. Hamiltonin kovat renkaat kestivät Verstappenin keskikovia paremmin, ja hän pystyi ajamaan kilpailun nopeimman kierrosajan pahasti vaurioituneesta etusiivestä huolimatta.

Lajin seuraajat äänestivät kuitenkin Verstappenin Päivän kuljettajaksi, ja tästä kisan päätteeksi kuullessaan hän antoi palaa.

– Onneksi faneille on selvää, mitä on kilvanajo, koska se, mitä tänään tapahtui, oli uskomatonta, Verstappen sanoi autonsa ohjaamosta käsin ruutulipun liehuttua.

– Yritän vain ajaa kilpaa, ja tässä lajissa on nykyään enemmän kyse rangaistuksista kuin kilvanajosta. Minulle tämä ei ole Formula ykköstä, mutta ainakin fanit nauttivat tästä.

– Annoin kaikkeni, mutta en selvästikään ollut riittävän nopea. Olen silti tyytyväinen toiseen sijaan. On tapahtunut paljon asioita, joista kaikista en ole täysin samaa mieltä, mutta sellaista tämä on. Ainakin yritin antaa kaikkeni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja