Mainos

Matkailijan nettiniksit: Näillä vinkeillä löydät unelmien matkasi edullisesti!

Häämöttääkö kesäloma vielä horisontissa? Kaipaatko syyslomaksi ulkomaille? Kokosimme yhteen vinkit edullisten lentojen metsästäjille!

Lentoja voi etsiä esimerkiksi täältä:

1. Päätä, mihin haluat matkustaa

Katso, lentääkö suosimasi lentoyhtiö haluamanasi aikana. Jos hinta on liian kallis, kokeile varata samat lennot joltain toiselta sivulta. 

Aloita hakeminen kirjoittamalla hakukenttään lähtö- ja määränpääkenttä. Maata ei aina tarvitse valita erikseen, vaan suunnaksi voi Google Flightsissa ottaa esimerkiksi koko Euroopan; myös Momondo tarjoaa vaihtoehdoksi ”vie minut minne tahansa”. Kilroy.fissä, Vertaa.fissä, Ebookersissa ja Supersaverissa on annettava tietty kohde; Supersaverissa tosin voi valita tietyn kaupungin kaikki lentokentät.

Kilroylla alle 30-vuotiaat ja opiskelijat voivat rastia iästään kertovan ruudun ja saada alennuksia.

Vaani lentoyhtiöiden omia kesätarjouksia nettisivuilla! Lennot voivat olla edullisia tietyllä aikavälillä. Myös äkkilähtöjä voi saada halvalla.

2. Kerro hakukoneelle, koska lennät

Syötä lomapäiväsi koneeseen. Google Flightsin Viikonloppu-nappia painamalla saa näkyviin lennot viikonloppuisin. Myös kuukausille on omat nappulat.

Kilroylla voit hakea tiettyjä päiviä sekä valita vaihtoehdon "+/- 3 päivää" sekä "+/- 1 päivää", jolloin saat tuloksiin hieman hajontaa.

3. Tarkista, mikä vaihtoehto on halvin!

Lentohaun tulokset ryhmitellään yleensä hinnan mukaan. Lennon kestoa ja enimmäishintaa voi usein säätää liukuvalikolla. Samalla tavalla voit säätää sitä, mihin aikaan lento lähtee tai on perillä. 

slider

Ota huomioon aikaerorasitus: jos saavut kohteeseen aamulla, sinulla on vielä päivä edessäsi. Illalla saapuvalta lennolta voi mennä suoraan hotelliin nukkumaan, jos se on tarpeen.

Kun klikkaat kiinnostavaa lentoa, Google Flights suosittelee parasta hintaa vihreällä värillä. Momondossa lentojen järjestys valitaan välilehtiä klikkaamalla: vaihtoehtoina on valita esimerkiksi halvin tai nopein lento ylimmäksi.

Google Flights myös antaa päivämäärävinkkejä: se kertoo, miten paljon säästät, jos esimerkiksi siirrät paluupäivääsi aiemmaksi tai myöhemmäksi. Momondossa hintojen vaihtelua ilmaistaan sivun ylälaidassa sijaitsevilla pylväillä.

Ebookers ja Supersaver kertovat, montako lentoa on jäljellä mihinkin hintaan. Supersaver myös ilmoittaa hintojensa yhteydessä, että hinnat koskevat verkkopankkimaksua. Muista maksutavoista menee lisämaksu.

Kun valikoit lentoa, huomioi välilaskun kesto! Jos lennollasi on välilasku, muista tarkistaa, lähteekö jatkolento samana päivänä tunnin kuluttua, viiden tunnin kuluttua, vai vasta seuraavana päivänä. Supersaver kertoo punaisella laatikolla ja kuun kuvalla, jos koneenvaihto vaatii yöpymisen; se kertoo myös, jos edessä on lentokentän vaihto.

Koneen vaihtamiseen vähintään tarvittavat ajat kerrotaan lentoasemien sivuilla. Googlaa esimerkiksi "changing planes Heathrow". Neuvoja saat myös suomalaisilta keskustelupalstoilta googlaamalla esimerkiksi "koneenvaihto arlanda", mutta nimettömien, kaksi kertaa johonkin lentäneiden kommentoijien neuvoihin ei luonnollisesti kannata luottaa sataprosenttisesti.

4. Muista myös nämä!

 • Lue arviot! Ennen kuin varaat yhtäkään lentoa miltään nettisivulta, lue arviot kyseisestä sivusta. Onko palvelu ollut luotettavaa? Onko lipuissa ollut ongelmia? Onko rahat tarvittaessa saanut takaisin?
 • Hakukoneesta lennot siirrytään usein ostamaan toiseen verkkopalveluun, jonka turvallisuudesta kannattaa myös huolehtia. 
 • Lentomatkat kannattaa maksaa aina luottokortilla. Matkatoimiston luotettavuuden voi tutkia Kuluttajaviraston sivuilta
 • Varo lisämaksua! Halpalennoilla esimerkiksi matkatavarat tai istumapaikat voivat maksaa lisää. Etsi lentoja etsiessäsi ilmoitusta siitä, sisältääkö hinta kaikki verot ja maksut.
 • Saatko ruokaa? Muista tarkistaa, kuuluuko lentoosi ateria.
 • Palveluissa voit usein rastia ”vain suorat lennot” -napin, mutta tämä nostaa tavallisesti hintaa.
  checkbox
 • Lue tilausohje tarkasti! Jos esimerkiksi kirjoitat nimesi väärin lippuun, sen muuttaminen voi maksaa satasia.
 • Muista tarkistaa passisi voimassaoloaika. Jotkut valtiot vaativat, että passi on voimassa kuukausia matkan jälkeenkin.

Aina kesälomamatka ei ole mahdollisuus:

16:48

Osittainen lähde: Huffingtonpost.com

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.