Martina Aitolehti treenaa kuin huippu-urheilija – tavoittelee paikkaa MM-kisoissa

7:46
Martina Aitolehti kertoi Ironman-kilpailusta Huomenta Suomessa.

Martina Aitolehden päätavoite on tänä vuonna Tahkon Ironman-kisat.

Julkkiskaunotar Martina Aitolehti on elänyt koko elämänsä urheilullisesti, josta on tullut hänen ammattinsa.

– Minulla ei ole ikinä ollut aikakautta, etten olisi urheillut. Opiskelin personal trainer -juttuja 20-vuotiaana, mutta sitä ennen vedin jo ryhmäliikuntatunteja, Aitolehti kertoo.

Nykyään sporttinen kaunotar myy omia valmennuksiaan netissä, jotka ovat nousseet suureen suosioon.

– Tykkään tosi paljon valmentamisesta, ja minusta on ihana tehdä niitä etänä - toki välillä on kiva valmentaa henkilökohtaisestikin.

– En pysty millään tavoittamaan tällaisia määriä ihmisiä, jos tekisin kaikki valmennukseni kasvokkain. Minulla on tällä hetkellä kymmeniätuhansia asiakkaita. Valmennukseni ovat tosi suosittuja, Aitolehti paljastaa.

Treenaa Ironman-kilpailuun

Aitolehti treenaa itsekin kuin huippu-urheilija, sillä ensi vuonna naisella on luvassa monta triathlon-kilpailua.

– Tällä hetkellä minulla on menossa peruskestävyyskausi, ja teen fysiikkaharjoittelussa maksimivoimaa ja nopeutta. Vuodenvaihteen jälkeen treenit kovenevat.

Aitolehti osallistuu ensi vuonna kahteen täyspitkään Ironman-triathloniin, jossa on 3,8 kilometriä uintia, pyöräilyä 180 kilometriä ja lopuksi vielä maraton.

– Kilpailun aikana ei saa kuunnella musiikkia, vaan pitää olla ainoastaan omien ajatusten kanssa. Kaloreita kuluu matkan aikana suunnilleen 5 000.

Aitolehden päätavoite on Tahkon Ironman-triathlon elokuussa, jossa hän tavoittelee kisapaikka Ironmanin MM-kisoihin Havaijille.

– Minun pitää olla oman ikäryhmäni kärjessä, että pääsen sinne. Tänä vuonna olin Irlannissa kuudes, joten en ole hirveän kaukana.

Martina Aitolehti on mukana Stadi vs. Lande julkkisjaksossa, joka tulee MTV3-kanavalla keväällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja