Marko taltioi harvinaisen näyn Puruvedellä – hauki nappasi jään alla pilkkikoukkuun: "Hauskinta oli nähdä, mitä siellä jään alla tapahtui!"

0:57
Katso videolta, kuinka hauki nappaa uistimesta kiinni jään alla.

Savonlinnalainen mies sai taltioitua videolle pilkkireissullaan harvinaisen näyn, kun hauki nappasi hänen pilkkikoukkuunsa Puruvedellä.

Marko Savolainen käy viikoittain pilkillä, mutta viime sunnuntain pilkkireissusta tulikin normaalista poikkeava. Pilkkijä oli käynyt ostamassa GoPro-kameran, jolla halusi yrittää taltioida jään alla tapahtuvia tapahtumia.

Kameraan hän rakensi lisäosan, johon kiinnitettiin kaksi siimaa, joiden varassa videokamera pystyi roikkumaan veden alla. Tämän jälkeen Savolainen porasi pilkkireiästään noin kolmen metrin päähän toisen reiän, josta upotti videokameran veteen.

– Kaikuluotaimella katsoin kameran samaan syvyyteen pilkin kanssa, kertoi Savolainen.

Tapahtuma vaatii myös onnea

Savolaisen mukaan haastavaksi kalan nappaamisen videolle tekee se, että kohteen kohdentaminen kameralle on haastavaa. Tämän lisäksi akun kestoaika ei ole kovin pitkä, joten tällaisen tapahtuman taltiointi videolle vaatii hieman onneakin.

Videolla näkyy kuinka hauki tuijottaa uistinta jonkin aikaan jähmettyneenä, kunnes nappaa koukun suuhunsa.

– Mielenkiinnolla aloin purkamaan kamerani muistikorttia ja oli hienoa nähdä, että nappaaminen taltioitui videolle, Savolainen sanoi innossaan.

Hauki pääsi kuitenkin uistimeen nappauksen jälkeen karkuun. Näky oli siitä huolimatta vaikuttava.

Katso ylhäällä olevalta videolta, kuinka hauki nappaa pilkkikoukkuun jään alla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.