Mainos

Mark Zuckerberg myöntää: Facebook mokasi viime vuonna – nyt edessä on "parannuksen vuosi"

Torstaina julkaistussa kirjoituksessaan Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoo uudenvuoden tavoitteensa olevan Facebookin korjaaminen.

– Maailma tuntuu ahdistuneelta ja jakautuneelta, ja Facebookilla on paljon töitä tehtävänä – oli kyse sitten yhteisön suojelemisesta väärinkäyttöjä ja vihaa vastaan, puolustamisesta kansallisvaltioiden puuttumiselta tai sen varmistamisesta, että Facebookissa käytetty aika on hyvin käytettyä, Mark Zuckerberg kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

– Henkilökohtainen tavoitteeni vuodelle 2018 on keskittyä korjaamaan nämä tärkeät ongelmat. Emme pysty estämään kaikkia virheitä tai väärinkäyttöjä, mutta teemme tällä hetkellä liian monia virheitä --, Zuckerberg kertoo Facebookissa.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Zuckerberg kirjoittaa, että Facebookin ja sosiaalisen median tarkoituksena on aina ollut antaa ihmisille valtaa. Nyt hänen mukaansa muutamien isojen teknologiayritysten noustessa ja valtioiden käyttäessä teknologiaa ihmisten seuraamiseen useat ihmiset ovat menettäneet uskonsa tähän lupaukseen. Useiden mielestä teknologiaa hyödynnetään vallan keskittämiseen, ei sen jakamiseen.

Korjaukset ovat paikallaan, sillä viime vuonna Facebook sai jatkuvasti kritiikkiä valeuutisten levittämisestä sekä asenteesta poistaa vahingoittavaa sisältöä sen sivuilta. Venäjää syytettiin vaikuttamisesta Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin sosiaalisen median, kuten Facebookin kautta.

Kiinan opettelu vaihtui itsekehitykseen

Vuodesta 2009 uudenvuodenlupauksia tehnyt Zuckerberg on luvannut esimerkiksi vierailevansa jokaisessa Yhdysvaltojen osavaltiossa, opettelevansa mandariinikiinaa, juoksevansa 365 mailia ja lukevansa 25 kirjaa. Vuosi 2018 on miehelle kuitenkin parannuksen ja kehityksen vuosi.

– Tämä tulee olemaan vakava itsekehityksen vuosi ja odotan innolla sitä, että pääsen oppimaan työskentelystä ongelmiemme korjaamiseksi, Zuckerberg kirjoittaa.

Siitä, miten Zuckerberg aikoo Facebookin sitten korjata, ei julkaisussa mainita sanallakaan.

Lähteet: Facebook, Business Insider, The DailyMail

***

7:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.