Maria Ylipäällä kiireinen talvi: Vapaa-ajasta joutuu tinkimään

Huomenta Suomen vieraana käynyt laulaja myöntää, että sosiaalinen elämä kärsii, kun töitä on paljon.

Laulaja-näyttelijä Maria Ylipää on loistanut kuluneen vuoden supersuositussa Svenska Teaternin Kristina Från Duvemåla -musikaalissa.

Toukokuuhun asti pyörivän musikaalin takana ovat ABBA-yhtyeen Benny Andersson ja Björn Ulvaeus. Ylipää hehkuttaa miehiä sydämellisiksi ja asialleen omistuvaisiksi.

– He ovat raudankovia ammattilaisia, mutta samalla erittäin lämpimiä jalat maassa -ihmisiä. Kun on niin iso tähti kuin he ovat, ei enää tarvitse esittää mitään. Lisäksi tämä musikaali on heille aivan erityisen rakas, joten he suhtautuvat siihen todella intohimoisesti, Ylipää kuvailee MTV3.fille.

Nyt lahjakasta naista odottavat teatterin lisäksi uudet haasteet, sillä hänen levynsä Onerva julkaistaan perjantaina. Levyllä Ylipää tulkitsee Anna-Mari Kähärän sävellyksiä L. Onervan runoista. Levyn myötä hän tekee myös seitsemän konserttia.

Ylipää myöntää, että levyn tekeminen ison teatteriprojektin ohessa on tehnyt talvesta äärimmäisen kiireisen.

– Jos on mukana teatterissa, niin sekin riittäisi jo työstä. Mutta sitten kun siihen päälle tekee vielä levyä, niin kyllähän siinä vapaa-ajasta ja sosiaalisesta elämästä joutuu tinkimään. Perheen pyörittämiselle nyt tietenkin täytyy jäädä aikaa, neljävuotiaan tyttären äiti kertoo.

Ylipää ei kuitenkaan halua jättää väliin mielenkiintoisia työtehtäviä. Hän kertookin ihailevansa oman aikansa radikaalia, vahvaa naiskirjailijaa L. Onervaa.

– Hän oli poikkeuksellisen monilahjakas, vahva nainen. Hänellä ei todellakaan ollut elämässä helppoa. Siihen aikaan oli poikkeuksellista, että nainen teki sellaisia asioita, Ylipää kuvailee.

– Samalla hänellä oli suuri vaikutus kulttuurielämään, kuten rakastetullaan Eino Leinolla ja myöhemmällä aviomiehellään Leevi Madetojalla.

Levyn myötä hän on tutustunut L. Onervan elämään, teoksiin ja ajatuksiin syvemmin ja kokee, että voisi jossain vaiheessa hyödyntää tätä tuntemusta muullakin tavalla.

– Olisi mahtavaa päästä näyttelemään häntä, jos joku keksisi tehdä vaikka elokuvan tai näytelmän, Ylipää miettii.

(MTV3–KATI PUKKI)

Maria Ylipää Huomenta Suomessa (27.2.)

Lue myös:

    Uusimmat