Maria Veitola: Näin turhista vaatteista kannattaa hankkiutua eroon

Monelle on äärimmäisen vaikeaa hankkiutua eroon tietyistä vaatekappaleista, vaikka niille ei olisi ollut vuosiin käyttöä. Muotitietoinen Maria Veitola paljasti omat vinkkinsä siihen, kuinka vaatteista luopumisesta voi tehdä itselleen asteen verran helpompaa.

Radio- ja televisiotoimittaja Maria Veitola, 40, kertoi AVAn haastattelussa, miten hän on rakentanut oman vaatekaappinsa. Hieman yllättäen muodista kiinnostunut ja persoonallista tyyliä vaaliva Veitola paljasti, ettei hänellä ole kotonaan suinkaan hurjaa määrää vaatteita: hän nimittäin valikoi tarkkaan vaatekappaleet, jotka vaatekaappeihin päätyvät – ja hankkiutuu niistä myös turhia miettimättä eroon.

– Minun mielestäni turhista vaatteista luopuminen ei ole yhtään vaikeaa. Siinä kannattaa pitää kiinni tietyistä nyrkkisäännöistä. Esimerkiksi se, että heittää vaatteen pois, jos sitä ei ole käyttänyt vuoteen, on osoittautunut minulle toimivaksi, Veitola neuvoo.

Jos tiettyä vaatekappaletta ei ole tullut käytettyä siitä huolimatta, että se miellyttää omaa esteettistä silmää, ei sitä todennäköisesti luopumisen jälkeenkään tule kaipaamaan ylleen. Veitolan mielestä on turhaa miettiä päätään puhki, uskaltaako jostain vaatekappaleesta luopua vai ei.

– Olen itse huomannut, että jos en ole käyttänyt jotakin vaatekappaletta vaikkapa kahteen vuoteen ja sen kohdalla mietin pitkään, että raaskisinko todella heittää sen pois, niin jos siitä hankkiutuu eroon, ei sitä tule ikinä kaipaamaan. Myöhemmin sitä ei edes muista omistaneensa koko vaatekappaletta, koska ei siihen ole minkäänlaista tunnesidettä, Veitola toteaa.

Täydellistä vaatekaappia on turha tavoitella

Persoonallisesta tyylistään tunnettu Veitola toivoisi, että suomalaiset eivät tavoittelisi niinkään pukeutumisneuvojien ja muodin ammattilaisten ylistämää täydellistä vaatekaappia, vaan valitsisivat käyttöön vain sellaisia yksittäisiä vaatekappaleita, jotka miellyttävät omaa silmää.

– Ei kannata sen kummemmin miettiä sitä, että kuinka ne kaikki vaatteet sopivat yhteen. Sen sijaan, että tavoittelisi täydellistä vaatekaappia, missä on vain valkoisia paitoja ja mustia housuja tai hameita, kannattaisi lähteä rohkeasti rakentamaan sitä omaa tyyliä. Siitä on hyvä lähteä, että vaatekaapissa olisi vain itselle rakkaita ja omasta mielestä ihania vaatteita. Sitten vaan yhdistelemään niitä ihan miten sattuu! Veitola vinkkaa.

Veitola myöntää, että hän tekee usein heräteostoksia. Televisiotoimittajan periaatteena onkin se, ettei hän lähde koskaan etsimään tiettyä vaatekappaletta.

– Teen heräteostoksia – en tee oikeastaan ollenkaan suunnitelmallisia ostoksia! En koskaan lähde etsimään esimerkiksi juuri talvitakkia, vaan ostan vaatteita aina silloin kun löydän jonkun ihan mielettömän ja täydellisen vaatekappaleen. Sen jälkeen voi mennä monta vuotta, että en löydä yhtä ihanaa talvitakkia. Siksi ostan vaatteita aina kun näen jonkun erityisen, Veitola kertoo.

Ketjuliikkeistä Veitolalla on oma vankka mielipiteensä.

– En käy usein ketjuliikkeissä sen takia, että minä tulen hulluksi siitä, että joku vaate repeää kainalosta ensimmäisellä käyttökerralla, Veitola toteaa.

Laadukkaisiin kenkiin voi luottaa koko syksyn

Vaikka Veitola on vuosien varrella bongattu televisiostakin toinen toistaan erikoisemmissa vaatteissa, luottaa hän tyylissään klassisiin vaatekappaleisiin. Tästä esimerkkinä toimii Veitolan viimeisin muotisatsaus: syksyn laadukkaat luottokengät.

– Minä ostin Balenciagan klassiset Cut Out -saappaat. Se oli minulle aikamoinen investointi, koska ne olivat aika kalliit. Ne ovat todella tukevat kengät ja ostin ne vielä puoli numeroa tavallista suurempina, jotta niihin mahtuisi paksu sukka. Aion käyttää niitä koko syksyn ja ehkä puolet talvestakin, Veitola kertoo.

Veitola aikookin käyttää uusia kenkiään koko rahan edestä. Muotitietoinen nainen ei pelkää näyttäytyä koko syksyä samoissa kengissä.

– Ne ovat sellaiset, että ne voi yhdistää minkä tahansa mekon, farkkujen tai minkä vaatekappaleen kanssa vaan! Minulla on maksimissaan kahdet kengät käytössä koko syksyn aikana, Veitola paljastaa.

Lisää muodista Muodin huipulle -sarjassa:

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja