Mainos

Maria Veitola avautuu kirjassa rajuista kivuista ja itsemurha-ajatuksistaan: "Olen käynyt rajoilla"

1:54

Juontajatähti Maria Veitola kirjoittaa Veitola-omaelämäkertakirjassaan oman lapsen syntymän herättämästä kuolemanpelosta sekä kivuliaasta migreenistä.

Juontaja Maria Veitolan, 45, omaelämäkertakirja Veitola (Johnny Kniga, 2018) julkaistaan tiistaina 24. huhtikuuta. Veitola kirjoittaa kirjassa avoimesti monista rankoista asioista.

Veitola kirjoittaa muun muassa siitä, miten Maria! -talk show'ta tehdessä vuosina 2008–2011 hän kärsi pahasta migreenistä.

– Samaan aikaan kun tapahtuu ammatillisesti niin isoja asioita, akupunktiolääkäri ja hermoratahoitaja sanovat, että sun elämässä on jotain tosi pahasti ristiriidassa. Sun pitää varmaan lopettaa sun työ. Miten mä voin lopettaa tällaisen työn? Oma talk show Nelosella, jossa saa tehdä mitä huvittaa ihan mahtavien tyyppien kaa. Lopettaa sen takia, että on migreeni? Migreeniin ei voi kuolla, tiettävästi. Se vaan sattuu ja sattuu ja sattuu, Veitola kirjoittaa kirjassa.

– Mä olin töissä tai sitten mä söin lääkkeitä. En oo ikinä ollu itsetuhoinen, mut jossain vaiheessa mä olin kivusta niin loppu, että… kyllä mä oon käyny rajoilla, että oikeesti mietin, tappaisinko itteni. Ihan sen takia, että on niin lopussa siihen kipuun.

Lääkärit ja neurologit sanoivat Veitolalle, että tilanne on tosi paha, mutta hänen on hyväksyttävä se, että loppuelämä on migreenin kanssa elämistä.

Veitola puhuu kirjassa avoimesti myös kuolemanpelostaan. Hän ei pelkää pelkästään Taisto-poikansa kuolemaa, vaan myös omaansa.

– Tietysti ajattelen, että lapsi tarvitsee äidin, mutta vielä enemmän ajattelen sitä, kuinka surullista on, etten pysty seuraamaan lapseni kasvamista ja kehittymistä, jos olen kuollut. Siksi pelkään nykyään esimerkiksi lentämistä ja harvinaisia sairauksia. Mä pelkään joka ilta nukkumaan käydessäni, etten enää herää. Ajatus siitä, etten olisi täällä nauttimassa lapsestani, on täysin kestämätön.

– Jotakin hyvää tässäkin: lapsi on saanut minut tajuamaan elämän rajallisuuden. en ole koskaan elänyt niin paljon hetkessä enkä pysähtynyt nauttimaan ihan tavallisista arjen tuokioista kuin lapsen kanssa. En tiedä suurempaa onnea kuin oman lapsen lähellä oleminen.

Veitolan kuolemanpelko eskaloitui vuonna 2016, jolloin hänen isänsä kuoli.

– Samana vuonna kuoli moni mun idoli: Prince, David Bowie, Leonard Cohen, George Michael, Carrie Fisher. Some huusi RIP, ja mun teki vaan mieli huutaa kaikille, että mun isä on kuollut, mun isä on kuollut. Mitä väliä, että David Bowie on kuollut, kun mun isä on kuollut.

Edellisessä EVS-jaksossa Maria Veitola naamioitui ja kerjäsi rahaa Helsingin keskustassa. Katso video artikkelin alussa.

Enbuske, Veitola & Salminen MTV3-kanavalla torstaisin kello 21 alkaen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.