Marco Bjurström mummo-oppilaistaan: Lihasvoimaa löytyy!

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut Marco Bjurström puhuu miellyttävän, mutta haastavan liikunnan puolesta.

Studio55.fi-ohjelman vieras Marco Bjurström suosittelee jokaista etsimään liikunnassa omaa juttuaan.

– Ensin voisi vähän tutkiskella itseänsä, onko sen tyyppinen ihminen, joka tykkää tehdä asioita yhdessä, vai onko yksinliikkuja. Aika moni metsälajien harrastajista – oli se sitten hiihtoa, marjanpoimintaa tai juoksua – tykkää suorittaa sitä yksin, ja sekin on ihan hyvä.

Joitakin taas ryhmänliikunnan paine ja yhdessä tekemisen ilo houkuttelevat liikkumaan. Bjurströmin mukaan onkin hyvä hahmottaa, minkä sorttisesta liikunnasta itse pitää ja hakeutua sellaiseen.

– Ei niin, että on pakko jotain, se on väärä lähtökohta.

Bjurström muistuttaa, ettei myöskään ikä ole mikään este liikunnalle.

– 55+, 65+, 75+ tai 90 ei ole ikivanha, eikä silloin olla välttämättä maailman huonokuntoisimpia. Voi vielä tehdä aika paljon. Itseään ei saisi ruveta ajattelemaan vanhemmaksi kuin mitä on.

Bjurströmin mukaan vanhempia ihmisiä vaivaa liian usein myös luulo, että nuorena jaksettiin, muttei enää, ja sen vuoksi liikutaan myös liiankin leppoisasti.

– Pitää uskoa tarpeeksi paljon itseensä. Olen mummioppilaitteni kanssa huomannut, että siellä pystytään punnertamaan ja löytämään tosi paljon lihasvoimaa. Eli ota tarpeeksi haastetta, äläkä anna periksi.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja