Marco Bjurström ja Peter Pihlström kertovat, millaista on työskennellä oman kumppanin kanssa – pariskunta paljastaa yhdessä työskentelemisen parhaan puolen

1:07
Marco Bjurström kertoi tanssikoulujen päätöksestä avata ovensa koronarajoituksista huolimatta.

Marco Bjurström ja Peter Pihlström ohjaavat ja koreografioivat Greasen Helsingin Messukeskuksen näyttämölle.

Muun muassa tanssinopettajana ja koreografina työskentelevä entinen juontaja Marco Bjurström ja tämän kumppani, näyttelijä-koreografi Peter Pihlström vastaavat yhdessä huhtikuussa 2022 ensi-iltansa saavan Grease-musikaalin ohjauksesta ja koreografiasta.

Grease on kaksikon ensimmäinen tämänkaltainen yhteinen projekti. Bjurström on työskennellyt samaisen musikaalin ohjaajana ja koreografina myös vuonna 2002, kun show tuotiin Linnanmäen Peacock-teatteriin.

Rakastettua musikaaliklassikkoa tähdittää joukko tarkoin valittuja, lahjakkaita nuoria. Bjurström ja Pihlström pitävät tärkeänä sitä, että musikaalin rooleissa nähdään nimenomaan nuorista koostuva näyttelijäjoukko. Syy sille, miksi nimenomaan nuoret tähdittävät musikaalia, on selvä.

– Me haluttiin, ohjaaja-koreografi-kaksikko toteaa yhdessä tuumin Grease-musikaalin pressitilaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa.

– Tuon ikäisiä todella taitavia on tässä maassa todella paljon nykyään, ja he ovat nähneet hirveästi vaivaa itsensä kouluttamiseen. On ihana pystyä antamaan heille mahdollisuus, Bjurström täydentää.

Suuren musikaaliprojektin parissa työskenteleminen on kaksikolle mieluisaa. Hyvän kokoonpanon kanssa on Bjurströmin mukaan ollut helppo työskennellä.

Klassikkomusikaalin parissa työskenteleminen tuo turvaa sen tekijöille

Laulua ja tanssia tihkuva Grease täyttää Helsingin Messukeskuksen näyttämön tarjoamalla musikaalielämyksen tuhansille katsojille samanaikaisesti. Ohjauksessa ja koreografiaa tehdessä on huomioitava suuri esiintymispaikka.

– Tässä on nyt mahdollisuus siihen, että niin moni näkee (musikaalin), kun tämä on niin valtavan suuri tämä tila, ja se on fantastista, Pihlström iloitsee.

Rakastetun musikaaliklassikon parissa työskenteleminen luo myös paineita – Pihlströmin mukaan hyvällä tavalla.

– Hyvällä tavalla se puskee eteenpäin, että se pitää viedä nextille levelille niin sanotusti. Ei voi toistaa niitä, mitä on jo joskus nähty ja tehty. Toisaalta se luo turvaa, että klassikkoteos on siinä takana, hän kertoo.

Työparina oma kumppani

Bjurström ja Pihlström ovat olleet yhdessä vuosikausia. Parivaljakko nähtiin yhdessä Linnan juhlissa jo vuonna 2011. Bjurström puhui ensimmäistä kertaa julkisesti suhteestaan Ilta-Sanomille vuonna 2016.

Omaan kumppaniin suhtautuminen työkaverina ei ole Bjurströmin ja Pihlströmin mielestä vaikeaa. Pariskunta on ehtinyt vuosien varrella työskennellä lukuisissa yhteisissä produktioissa ennen Greasea.

– Se on meidän elämää, ei me jouduta opettelemaan mitään uutta vaihdetta. Näin me ollaan eletty aina, töitä tehden. Se on meille arkea. Se on muista varmaan ihmeellistä, mutta meille se on arkea, Bjurström selittää.

Parivaljakko osaa heti nimetä parhaan asian yhdessä työskentelemisessä.

– Samat aikataulut, Pihlström nauraa.

Bjurström lisää, että kun toisen tuntee hyvin, pystyvät molemmat osapuolet tuomaan paremmin esiin omia hyviä puoliaan.

Musikaalin ulkopuolista yhteiseloa pariskunta ei halua kommentoida sen enempää, kuin että kaikki on hyvin. Suhteen pitäminen julkisuuden ulkopuolella on ollut tietoinen päätös.

Lähtisikö Bjurström vielä mukaan BumtsiBumiin?

BumtsiBum-suosikkisarjan uusi versio palasi tv-ruutuihin tänä syksynä. Ohjelman alkuperäisenä juontajana toiminutta Bjurströmiä ei kuitenkaan ohjelmassa nähty, vaan juontajansaappaisiin hyppäsi poliitikkonakin tunnettu Jaana Pelkonen.

Uudistuneen version ulkopuolelle jätetty Bjurström kertoi tuolloin olevansa hämmentynyt siitä, ettei uutukaista BumtsiBumia tehdessä ohjelman vanhoilta tekijöiltä kysytty mitään.

Bjurström kertoo, että BumtsiBum oli hänelle aikoinaan käänteentekevä asia, ja että ohjelman alkuperäisenä juontajana hänellä on ohjelmaan hieman samankaltainen suhde, kuin isällä lapsiinsa.

– Se hämmennys tuli ehkä siitä, että on niin hassua nähdä, kun joku toinen tekee sitä. Ei se, että Jaana tekee mun paikkaa, vaan se, että joku toinen työryhmä tekee sitä. Niin mun mielestä hämmentävää on se, että kun he lähestyvätkin sitä eri kulmasta, niin kuin heidän toisaalta ehkä täytyykin, Bjurström pohtii.

– Ei minulla ole mitään syytä lähteä moittimaan tai arvostelemaan tai mutta vastaavaa, se on vaan semmoinen henkilökohtainen juttu että "en minä olisi tehnyt noin" tai "miten ne nyt tolleen", hän jatkaa.

Bjurström kertoo ymmärtävänsä, että hänen tilalleen halutaan nuorempia tekijöitä, ja että tämä kuuluu bisnekseen.

– En minä tässä tuhkaa ripottele päälleni enkä mitenkään marttyyriksi heittäydy, koska ei siihen ole mitään syytä, hän kertoo lisäten, että BumtsiBumin nykyisenä juontajana toimiva Peltonen on ihana ihminen.

Bjurström kertoo, että mikäli häntä kysyttäisiin vielä mukaan, ja hänen kanssaan työskentelisi tiimi, joka uskoisi hänen kanssaan samanlaiseen ajatukseen, lähtisi hän uudelleen mukaan ohjelmaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja