Maksaisitko aivan tavallisesta kuorma-autosta pari miljoonaa? Yksi asia erottaa tämän Volvon muista

Autonomisesti ajava kuorma-auto ruotsalaisessa kaivoksessa 2:00
Volvo-rekka itseohjautuu kaivoksessa

Brittiläinen katutaiteilija Banksy on maalannut Volvo-merkkisen kuorma-auton. Nyt kyseinen auto huutokaupataan ja sen hinta-arvio pyörii kahden miljoonan dollarin paikkeilla. 

Harvoin kukaan etsii itselleen yhtä käytettyä Volvo FL6 -kuorma-autoa parin miljoonan dollarin budjetilla. Mutta nyt sellainen on tulossa huutokaupattavaksi, koska tunnettu katutaiteilija Banksy oli ottanut kuorma-auton kankaakseen. 

Kuorma-auto kaupataan Goodwood Revival -tapahtumassa. Hinnan arvioidaan asettuvan 1,3–2 miljoonan dollarin eli 1,2–1,8 miljoonan euron haarukkaan.

Banksy on legendaarinen brittiläinen katutaiteilija, jonka henkilöllisyydestä ei ole kuitenkaan varmaa tietoa. Hän on tullut tunnetuksi sapluunatekniikalla maalatuista, kantaaottavista graffiteistaan. 

Banksyn yksi isoimmista kohuista syntyi, kun 1,2 miljoonan dollarin arvoinen Tyttö ja ilmapallo -teos silppusi itsensä kesken huutokaupan. Banksy on ottanut kantaa muun muassa brexitiin, ja graffiti peitettiin mystisesti viime kuussa.  

Maailman kallein Volvo?

Huhujen mukaan Banksy työskenteli kuorma-auton parissa kaksi viikkoa sen jälkeen, kun oli juhlinut Espanjassa vuosituhannen vaihtumista. Vielä tuolloin Banksy oli tunteomattomampi graffititaiteilija, johon ei kiinnitetty huomiota. 

Auton maalauksessa näkyy, kuinka Banksy on ottanut kantaa yhteiskunnallisiin aiheisiin jo ennen suurempaa näkyvyyttä. Kuorma-auto on elämänsä aikana kiertänyt ympäri Eurooppaa ja se nähtiin jopa Etelä-Amerikassa Turbozone-nimisessä pyroteknisessä esityksessä.

Tänä päivänä katutaiteilijan nimi on maailmankuulu, ja siksi Volvon hinnankin uskotaan nousevan korkeuksiin. Teoksen nimi on vapaasti suomennettuna Turbo Zone -rekka (Naurat nyt, mutta joku päivä me kaikki olemme vastuussa).

Kun huutokaupassa nuija lopulta lyö pöytään, tästä kuorma-autosta tulee kenties yksi kaikkien aikojen kalleimmista Volvoista. 

Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat