Katutaiteilija Banksyn brexit-teos peitettiin yllättäen Englannissa – "Kulttuurista vandalismia pahimmillaan"

Katutaiteilija Banksyn kaksi vuotta sitten tekemä brexit-aiheinen teos peitettiin yllättäen rakennuspeitteiden alle viikonlopun aikana Donverissa, Englannissa, kertoo CNN.

Teoksessa työmies raaputtaa irti tähteä Euroopan unionin lipusta. Teos symbolisoi Iso-Britannian eropäätöstä unionista.

Myös teoksen sijainti vaikuttaa harkitulta; Englannin eteläisellä rannikolla sijaitsevaa Doveria pidetään paikkana, joka yhdistää Iso-Britannian ja Ranskan toisiinsa.

"Kulttuurista vandalismia pahimmillaan"

Doverin kaupunki onkin ottanut Banksyn vuonna 2017 ilmestyneen teoksen ylpeyden aiheekseen, ja mainostaa sitä verkkosivuillaan näkyvästi perinteisten turistikohteidensa rinnalla. Turistit tulevat sivujen mukaan usein Doveriin ottamaan selfieitä Banksyn teoksen kanssa.

Sen vuoksi Banksyn teoksen yllättävää katoamista pidettiinkin outona kaupunkilaisten keskuudessa.

Lauantaina teoksen eteen alkoi ilmestyä rakennustelineitä, ja sunnuntaina se oli peitetty kokonaan. 

– Doverin asukkaiden puolesta haluaisin tuomita Banksymme peittämisen. Kulttuurista vandalismia pahimmillaan, doverilainen asukas kirjoitti Twitterissä.

Rakennus, jonka seinässä teos on, kuuluu paikalliselle varakkaalle Goddenin perheelle. Pian teoksen ilmestymisen jälkeen perhe kertoi myyvänsä sen miljoonalla, mutta ei ole edennyt asiassa. Nyt kaupungissa pohditaan, mitä teokselle on tapahtumassa.

Taiteilija Banksy ei ole kommentoinut teoksen peittämistä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja