Majakka, vankila, lumilinna – katso Suomen erikoisimmat hotellit!

Suomesta löytyy runsaasti persoonallisia lomakohteita. Studio55.fi listasi Suomen 10 erikoisinta hotellia.

Majakanvartijan talo, entinen kasarmi, laivahostelli, lumihotelli, iglukylä, vankila, jugendlinna... Suomesta löytyy monenlaisia hotellivaihtoehtoja erikoisempaankin makuun.

Japanilainen majatalo Yado Oikawa, Pukkila


Porvoonjoen varrella sijaitsevassa japanilaistyylisessä Yado Oikawa -majatalossa pääsee nauttiimaan aidosta japanilaistunnelmasta.

Entisöityyn meijeriin perustettu vanha majatalo on sisustettu aitoon japanilaistyyliin, aterioilla nautitaan japanilaisia herkkuja ja huoneen hintaan sisältyy kimono. Majatalo tarjoaa myös kursseja, joilla opetellaan tekemään japanilaista ruokaa ja ikebana-kukkataidetta.

Isokari, Selkämeren kansallispuisto

Pohjanlahden korkein majakka on lähes 50 metriä korkea ja 183-vuotias. Majakka on edelleen toiminnassa, joten majakkaan syttyy valo myös kesäöisin.

Itse majakassa majoittuminen ei ole mahdollista, mutta matkailijat pääsevät yöpymään majakan juurella sijaitsevassa majakanvartijan talossa, joka on valmistunut 1800-luvun lopussa.

Imatran Valtionhotelli, Imatra


Imatran Valtionhotelli toimii vuonna 1903 valmistuneessa jugendlinnassa Imatrankosken varrella. Valkea linna parvekkeineen ja torneineen on viehättänyt hotellivieraita yli sadan vuoden ajan.

Linna on toiminut myös sisällissodan aikaisena sotasairaalana, talvisodan aikaan siellä piti majaansa Kannaksen armeijan esikunta.

Hotel Katajanokka, Helsinki


Hotel Katajanokka on saneerattu Katajanokalla sijaitsevaan Helsingin lääninvankilaan, joka toimi vankilakäytössä vielä vuonna 2002.

Museoviraston suojelema keskikäytävä, ulkoseinät ja linnan muuri muistuttavat vielä rakennuksen pitkästä historiasta vankilana, mutta huoneet on sisustettu pohjoismaiseen, retrohenkiseen tyyliin.

Snow Village lumihotelli, Kittilä


Marraskuussa Kittilään kohoaa Snow Village lumihotelli, joka on täysin lumesta ja jäästä rakennettu. Hotellissa yövytään lumiseinien sisällä lämpimissä makuupusseissa, ja hyvin nukutun yön jälkeen voi lähteä vaikka koiravaljakkoajelulle.

Lumihotellin talvikausi päättyy aina huhtikuun tienoilla, joten kesälomalaiset joutuvat tyytymään lomamökkeihin.

Hotelli Yöpuu, Jyväskylä


Jyväskylässä sijaitseva Hotelli Yöpuu tunnetaan persoonallisesti sisustetuista huoneistaan. Kaikki huoneet ovat erilaisia, ja jokaisella on oma teemansa ja tyylisuuntansa.

Esimerkiksi Minun Afrikkani -huoneen sisustus johdattelee safaritunnelmiin. Suomi-Filmi -huoneessa taas pääsee nauttimaan 50-luvun elokuvatähtien glamourista. Myös Marimekolle ja Alvar Aallolle omistetut huoneet henkivät kotimaista designia.

Kakslauttasen iglukylä, Saariselkä


Lasi-iglussa Saariselän maisemissa kelpaa ihailla revontulia. Kakslauttasen iglukylän eksoottisuus viehättää etenkin ulkomaisia turisteja. Se komeilee myös brittilehti Daily Starin tuoreen hotellilistauksen ykköspaikalla.

Lasi-igluissa pääsee yöpymään elokuun lopusta huhtikuun loppuun, eli silloin kun revontulisesonki on parhaimmillaan. Lasi-iglujen lisäksi talvikaudella on mahdollista yöpyä myös lumi-iglussa. Kesävieraat majoitetaan mökkeihin.

S/S Borea, Turku


Turun Aurajoen varrelle ankkuroitu laivahostelli S/S Borea tarjoaa majoitusta ympäri vuoden. Vuonna 1960 valmistunut alus seilasi aikoinaan Turun ja Tukholman väliä, mutta nyt se toimii entisöitynä hostellina Forum Mariniumin museolaivojen vieressä. Laivassa toimii myös museonäyttely ja ravintola.

Bengtskärin majakka, Kemiönsaari


Bengtskärin majakan majakanvartijahuoneet on kunnostettu hotellihuoneiksi, joihin pääsee majoittumaan kesäkaudella. Bengtskär on ulkosaaristomme uloin luoto, jonka merellinen mutta karu luonto vetää puoleensa.

Saarella on vain muutama aari kasvillisuutta, mutta lintubongarin iloksi saaren ympäristössä asuu paljon merilintuja. Bengstkärissä voi nähdä myös harmaahylkeitä.

Kuuskajaskarin linnakesaari, Rauma


Kuuskajaskarin lomasaari on entinen puolustusvoimain koulutuslinnake Rauman edustalla. Lomalaiset pääsevät majoittumaan armeijan henkilökunnan entisiin rivitaloasuntoihin, joissa on kaikissa oma takapiha, merinäköala ja keittiö. Petipaikkoja löytyy myös 8–20 henkilön kasarmituvissa, joissa yövytään aidoissa armeijan rautasängyissä.

Katso videolta, millaisista asioista Kampin palvelukeskuksen seniorit haaveilevat!

Mitä sellaista haluaisit tehdä, jota et ole vielä tehnyt? Seniorit kertovat haaveistaan 1:22

Lue myös:

    Uusimmat