Maailman myydyimmän Fordin takavaloissa on toiminto, jollaista ei ole takavaloissa ennen nähty

Uusi Ford F-150 on pumpattu täyteen teknologiaa 3:23
Katso videolta, millaisia elämää helpottavia teknologisia ratkaisuja Fordin uuteen F-150-avolavaan on pistetty.

Fordin uuden F-150-avolavan takavaloihin on kätketty toiminto, joka kieltämättä pistää pohtimaan, pitäisikö takavaloihin upottaa enemmänkin älykkäitä ominaisuuksia.

Fordin uusimpaan F-150-mallisukupolveen on tarjolla sisäänrakennettu vaaka, jonka ansiosta kuljettaja tai kuka tahansa autoa sitten lastaakaan, voi helposti arvioida, minkä verran kuormaa on kyydissä. 

Informaatiota auton kantokyvystä annetaan sekä auton näytöllä että Fordin mobiilisovelluksen kautta, mutta jos totta puhutaan, niin auton kohderyhmä arvostanee kaikkein eniten sitä kolmatta vaihtoehtoa.

Sisäänrakennetulla vaa'alla varustettujen autojen takavaloissa on nimittäin neljä päällekkäin pinottua pientä merkkivaloa, jotka syttyvät ja sammuvat sen mukaan, miten suuri osa sallitusta kuormasta on lastattu auton lavalle.

Kun kaikki neljä valoa palavat, on auton kantokyvyn rajat saavutettu. Mikäli rajat paukkuvat, vilkkuu ylimpänä oleva led-valo ylikuorman merkiksi.

Koska maksimikuormaan sisältyy myös kuljettajan ja matkustajien paino, voi nämä arvot syöttää järjestelmään, jotta ne huomioidaan kokonaiskuormassa.

Vaikka sama info onkin tarjolla myös auton näytöllä että kännykkäsovelluksessa, voi työn touhussa olla helpointa vain vilkaista takavaloja.

Fordin F-sarja on Toyota Corollan jälkeen maailman toiseksi myydyin automalli. Yhdysvalloissa F-sarja on ollut myyntitilastojen ykkönen 38 vuotta putkeen. Suosituimman avolavamallin titteliä se on pitänyt vieläkin pitempään, peräti 44 vuotta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähde: Ford

Lue myös:

    Uusimmat