Kenen mielestä oli hyvä idea laittaa uuteen Miniin tällaiset suuntavilkut? – "He valitsivat kaaoksen"

Tässä autossa jopa suuntavilkun ääni voi saada leukasi loksahtamaan 4:16
Juttuun liittyvän videon löydät artikkelin lopusta, mutta tällä videolla nähtävä Lucid Air on maailman ensimmäinen ajoneuvo, jossa on Dolby Atmos -integraatio. Sen ansiosta jopa suuntavilkun äänen saa kuulostamaan siltä kuin se tulisi vilkun suunnasta.

Näetkö vilkun muodostamassa kuviossa väärinymmärryksen vaaran vai pidätkö Minin ratkaisua vain hauskana ja hieman valtavirrasta poikkeavana yksityiskohtana?

Yhdysvaltalaisen Jalopnik-autojulkaisun teräväkielinen toimittaja Jason Torchinsky on heittänyt ämpärillisen sitä itseään Mini Cooper Countrymanin takavalojen – tarkemmin sanottuna takasuuntavilkkujen – päälle.

– Onneksi olkoon, Mini, olette tehneet typerimmät suuntavilkut ikinä, Torchinsky otsikoi.

BMW:n omistuksessa oleva legendaarinen Mini on tunnettu brittilipun käyttämisestä milloin missäkin auton yksityiskohdassa. Olet saattanut törmätä Suomessakin Mineihin, joiden sivupeilejä, kattoa tai konepeltiä koristaa ikoninen Union Jack -lippu.

Uudemmissa Mineissä lipun kuviota hyödynnetään myös auton takavaloissa, mutta lippu on jaettu ikään kuin kahtia, ja kummassakin takavilkussa näkyy vain puolikas lippu.

Mutta kuten alla oleva video osoittaa, niin jenkkiläinen tyyli, jossa koko takavalo välkkyy, kun suuntavilkku on kytketty, aiheuttaa todella hämmentävän näyn uudessa Countrymanissa.

Kun kuljettaja kytkee suuntavilkun vasemmalle, välkkyy umpio ikään kuin nuolena, joka osoittaa oikealle. Ja sama tapahtuu toisella puolella päinvastoin: Kun kuljettaja haluaa ilmaista kääntyvänsä oikealle, vilkkuu oikeanpuoleisessa takavalossa vasemmalle osoittava nuoli.

Vaikka Countrymanin suuntavilkuista ei nyt oikeasti olekaan mahdottoman vaikea päätellä kumpaan suuntaan auto on kääntymässä, aiheuttaa ratkaisu joka tapauksessa ylimääräistä työtä aivoille.

Torchinskyn mukaan Mini olisi voinut änkeä Union Jackin kokonaisena kumpaankin umpioon, jolloin se olisi halutessaan voinut sytyttää nuolikuvion oikein päin kummallakin puolella.

– Mutta he eivät tehneet niin. Sen sijaan he valitsivat kaaoksen.

– Tämä tuntuu ihan tarkoitukselliselta trollaamiselta.

Aiheesta aiemmin uutisoineen Tekniikan Maailman mukaan Euroopassa ja Suomessa myytävissä Countrymaneissa takavilkut ovat erilaiset, eikä samanlaista ongelmaa pääse niissä syntymään.

Minin edustaja kertoi Jalopnikille, että asiakkaat eivät ole esittäneet minkäänlaista huolta vilkkukuviosta, vaan saaneen siitä jopa positiivista palautetta.

Mini ei myöskään usko kuvion hämmentävän ketään.

Katso video alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähde: Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat