Mainos

Luolamiehet rakastivat suuripeppuisia naisia – tiesitkö näitä faktoja takapuolen historiasta?

Hyllyvää pyllyä on rakastettu läpi aikojen – arvosta peppuasi ja opettele sen historia!

Peppu on tämän hetken trendikkäin ruumiinosa. Tutustu takamuksesi historiaan näiden faktojen avulla!

1. Suuri peppu oli esihistoriallinen kauneusihanne numero 1. 

Luolamiehet rakastivat suuripeppuisia naisia, sillä se viesti heille hedelmällisyydestä ja sai himot herämään. 

Samaa väittävät myös monet nykyajan luolamiehet. 

2. Rubensin runsaat muusat innoittavat ihmisiä vielä tänäkin päivänä

Peter Paul Rubens muokkasi aikansa kauneusihanteita ja kehonkuvaa maalaamalla muodokkaita naisia. Tunnetun taiteilijan teokset ovat edelleen maailman arvostetuimpia. 

Rubensin naiset ovat tunnettuja runsaista muodoistaan. 

3. 1800-luvulla pepusta yritettiin tehdä mahdollisimman suuri

1800-luvun peppua ei kasvatettu kyykkyhypyillä tai pekonilla, vaan sitä muokattiin vaatetuksen avulla. Naisen hameeseen kiinnitettiin lisäosa, jotta takamus näyttäisi mahdollisimman muhkealta. 

4. Josephine Bakerin karisma oli kirjaimellisesti pyllystä

Tanssija, laulaja ja ihmisoikeustaistelija Josephine Baker tunnettiin jazz-esityksistään, joiden viehätysvoima oli osin hänen muhkean peppunsa ansiota. Ajalle ominaisesti yleisö usein jaettiin rodun perusteella eri puolille katsomoa, mutta rohkea Baker ei suostunut esiintymään käytäntöä toteuttavissa paikoissa, vaan vaati, että kaikki saivat valita paikkansa itse. 

5. Ennen vessapaperia suomalaiset pyyhkivät peppunsa puutikkuihin

Tämän faktan jäämistä historiaan pyllysi arvostaa taatusti aivan erityisesti: ennen vessapaperia suomalaiset pyyhkivät takamuksensa tarpeiden teon jälkeen puutikkuun, niin kivuliaalta kuin se kuulostaakin. Haapa oli paras valinta, sillä siitä ei saanut tikkuja. 

Pyllyn pyyhkimisen jälkeen tikku toimi varoitusmerkkinä: se tökättiin jätöksiin pystyyn, jotta kukaan ei astuisi läjän päälle. Huomaavaista. 

5. Bikinit

Bikineissä pylly pääsee oikeuksiinsa. Ensimmäisen julkinen esiintyminen bikineissä kuuluu alastonmalli ja kasinotyttö Micheline Bernardinille, joka esiintyi ne päällään suunnittelija Louis Réardin pyynnöstä. 

Mies ei löytänyt mallia, joka olisi suostunut esiintymään niin vähissä vaatteissa, joten hän pyysi silloin 18-vuotiasta Bernardinia mallikseen ja tyttö nousi kuvien kautta nopeasti julkisuuteen – hänen kerrotaan saaneen yli 50 000 fanikirjettä, mikä oli siihen aikaan ennen kuulumatonta. 

6. Aerobic-pylly

Kiinteää pyllyä ryhdyttiin ihailemaan 80-luvulla, kun aerobic-kuningatar Jane Fonda teki jumppaamisesta hittiharrastuksen. 

Asuun kuuluivat tiukat trikoot ja niiden päälle body, jonka takaosa meni string-pikkuhousuille tyypilliseen tapaan piiloon pyllyvakoon. Kaikki tietysti railakkaissa neon-väreissä. 

7. "I like big butts and I can not lie..."

Pylly oli kaikkien huulilla Baby Got Back -kappaleen myötä, joka julkaistiin vuonna 1992. Sir Mix-A-Lotin esittämää hittiä soitettiin musiikkikanava MTV:llä vain ilta-aikaan, koska sen koettiin olevan sopimatonta seksuaalissävytteisen materiaalinsa vuoksi. 

Myös monet muut muusikot ovat inspiroituneet ylistämään takapuolta – muun muassa Shake that moneymaker, My Humps ja Shake Ya Ass ovat loistavia valintoja peppusi teemabiisiksi. 

Kim Kardashianin takamus on yksi tämän hetken ylistetyimpiä. 

9. Twerkkaus

Twerkkaus on tanssilaji, joka ylistää peppua – siinä keskitytään pepun taidokkaaseen hytkytykseen ja jotta on mitä hytkyttää, on oltava paljon myös peppua. 

10. Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Marilyn Monroe...

Maailma on pullollaan monen muotoisia kauniita ja ihailtuja naisia – myös niitä, joiden pylly on ihanan hyllyvä. Siksi se tuskin koskaan menee pois muodista. 

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.