Huhu: Lumian ostajalle toinen kaupan päälle?

Lumia-puhelinten heikkokysyntä ei enää liene suurempi salaisuus – Microsoft myi viimeisellä vuosineljänneksellä puhelimia 2,3 miljoonaa kappaletta, mikä oli heikoin tulos sitten Lumia-malliston alkuaikojen. Samanaikaisesti uusien Lumia-mallien esitteleminen näyttää hetki hetkeltä epätodennäköisemmältä ja loppuvuodeksi Microsoftilta huhutaankin jo uusia Surface- tai Android-malleja.

Ennen uusien puhelinten esittelyä Microsoftin ongelmaksi saattaa osoittautua nykyisistä puhelimista eroon pääseminen. Viime vuonna esiteltyjä Lumia 950- ja Lumia 950 XL -malleja tilattiin varastoon runsas määrä ja puhelinten saaminen eteenpäin voi nykytilanteessa olla vaikeaa. Tilannetta ei helpota se, että 2,3 miljoonaa myytyä puhelinta viime neljänneksellä viittaa jälleenmyyjille toimitettuihin määriin ja useilla jälleenmyyjillä on uusien tilausten sijaan ongelmia päästä eroon nykyisistä puhelimista.

Koska suurten puhelinmäärien pitäminen varastossa ei ole Microsoftille ilmaista, on yhtiön huhuttu etsivät tehokasta ratkaisua varastojen tyhjentämiseksi. Windows-kehittäjä David Mealon mukaan Microsoft tulee esittelemään BOGO-kampanjan, jossa uuden puhelimen ostajalle annettaan toinen puhelin ilmaiseksi. Näin ollen esimerkiksi Lumia 950 XL:n ostaja voisi poimia kaupanpäällisiksi Lumia 950:n.

Vaikka tiedot BOGO-kampanjasta liikkuvat vielä spekulaation tasolla, voidaan asiasta odottaa lisätietoja lähiaikoina. Twitter-viestissä Microsoftin uskotaan kertovan lisätietoja asiasta hyvin pian, mahdollisesti jopa illan aikana.

Lue myös:

    Uusimmat