Lukko-pomo ottaa NHL:ssä säkenöineen Ville Heinolan avosylin vastaan, rautainen puolustuskalusto saa myhäilemään – "Se on aivan varma asia"

1:48
Videolla Ville Heinolan lokakuisia mietteitä NHL:n alkukaudestaan.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt ottaa Winnipeg JetsinNHL-organisaatiosta loppukaudeksi takaisin SM-liigaan palaavan Ville Heinolan avosylin vastaan. Heinolan paluun myötä Lukon puolustus on yksi koko liigan kovimmista.

18-vuotias Heinola järjesti syksyllä suuren yllätyksen, kun hän murtautui vastoin odotuksia Winnipegin NHL-avauksen miehistöön. Tulokaspuolustaja esiintyi kirkkaissa valoissa upeasti iskien kahdeksassa pelaamassaan ottelussa viisi pistettä.

Vahvoista esityksistä huolimatta Winnipeg ei kuitenkaan halunnut hätiköidä ja polttaa Heinolan tulokassopimuksen ensimmäistä vuotta vielä tällä kaudella. Lukon toimistollakin ollaan seurattu nuoren Heinolan otteita erittäin tarkasti kauden edetessä.

– Tarkalla silmällä tietysti. Olemme nähneet, että hienosti on pelannut. Olemme olleet onnellisia hänen puolestaan joka päivästä, minkä hän on saanut NHL:ssä olla. Kun he päättivät, etteivät käytä ensimmäisen vuoden sopimusta tähän kauteen, siinä kohtaa ollaan pirun iloisia, että ollaan saamassa mies tänne, Sahlstedt hehkuttaa MTV Urheilulle.

Winnipeg tiedotti perjantaina, että Heinolan kausi jatkuu Rauman Lukon riveissä. Vaikka Winnipeg ilmoitti jo asiasta virallisesti, ei Sahlstedt ollut vielä perjantai-illalla saanut NHL-seuralta siirron vahvistavaa sopimusta käsiinsä.

– Vaikka Winnipeg on sen julkaissut, odotan koko ajan, että saisin mustaa valkoisella. Ihan virallista vahvistusta mulla ei kuitenkaan vielä ole. Todennäköisesti saan sen seuraavien tuntien sisällä, mutta vielä en ole saanut sitä ihan virallista vahvistusta heidän puolelta minulle, Sahlstedt paljastaa.

Winnipeg passitti Heinolan AHL:ään aivan marraskuun kynnyksellä, jolloin suomalaislupauksen pelaaja-agentti Sami Laine aloitti itse yhteydenpidon Rauman päähän.

– Laine rupesi soittelemaan mulle useammin ja useammin. Pikkuhiljaa alkoi näyttämään siltä, että tällainen mahdollisuus saattaisi tulla eteen. He (Laine, Heinola ja Winnipeg) olivat keskustelleet ja tulleet siihen tulokseen, että järkevin homma olisi, että Ville saapuisi meille. Ollaan tietysti älyttömän iloisia, että saadaan todella kova pelaaja meille takaisin, Sahlstedt kuvailee prosessia.

"Meillä on äärettömän kova pakisto"

Heinola pelasi viime kaudella upean debyyttisesongin SM-liigassa, kun hän pelasi Lukon paidassa 34 ottelua. Nyt Raumalle palaa kuitenkin NHL-statuksen omaava lupaus, joka on omilla peliotteillaan pelannut itsensä tähtivahvistuksen asemaan. Sahlstedt vakuuttaa Heinolan tuovan Lukon jo entuudestaan kovaan puolustukseen paljon hyvää.

– Hän on äärettömän hyvä tulemaan paineen alta kiekon kanssa pois. Hän pystyy kuljettamaan kiekkoa ja antamaan oivaltavia avauksia. Hänen avullaan meidän hyökkäyspeli paranee jo sillä, että meidän hyökkääjämme tulevat saamaan aivan laatusyöttöjä. Se on aivan varma asia, Sahlstedt kehuu vuolaasti.

– Hän on ylivoimalla todella hyvä pelaaja. Hän tuo meille pelkkiä positiivisia vahvuuksia. Hän liikkuu tänä päivänä äärettömän hienosti, kovaa ja sulavasti. Iso pelaaja ja iso vahvistus meille, Sahlstedt jatkaa.

Heinolan saapumisen myötä Lukon puolustus näyttää todella rautaiselta. Tarmo Reunanen palasi jo lokakuussa Pohjois-Amerikasta vahvistamaan takalinjoja, minkä lisäksi kovia pisteitä urallaan takonut Ilkka Heikkinen liittyi joukkueen mukaan maajoukkuetauon kynnyksellä. Lisäksi Lukon upeasti pelanneen ruotsalaisvahvistuksen Robin Pressin johdolla koko muukin puolustus on pelannut vahvasti.

Heinolan paluun myötä Lukon puolustus on kiistatta yksi koko SM-liigan kovimmista, minkä Sahlstedtkin itse tiedostaa. Raumalaisten urheilujohtaja voikin olla rauhassa tyytyväinen joukkueensa tämänhetkiseen iskukykyyn.

– Kun tullaan tämän tason pelaajiin kuin Heinolaan, Reunaseen, Pressiin, ja Heikkiseen, näen, että meillä on äärettömän kova pakisto. Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan joukkueen sisällä tosi kovaa. Olen äärettömän tyytyväinen pakistoomme tällä hetkellä, ja uskon sen olevan loppukauden ajan todella hyvä, Sahlstedt vakuuttaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja