Mestis-seuran pomo kommentoi tuoretta SM-liigakohua: "Ainoa ja oikea tie"

2:39
Videolla pitkän Tulosruudun juttu SM-liigan kohusta.

Suljetusta SM-liigasta nousi torstaina kohu, kun urheiluoikeuden asiantuntija Olli Rauste kertoi, että suljettu sarja on Suomessa lähtökohtaisesti kilpailulain vastainen. Mestis-seura Jokipoikien hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen kertoi MTV Urheilulle oman näkemyksensä aiheesta.

Rauste sanoi MTV Urheilulle, että Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) ei ota asiaa tutkittavaksi oma-aloitteisesti, vaan se vaatii joltakin Mestis-seuralta tutkintapyynnön. Immosen mielestä kyseessä on kollektiivinen asia.

– Tätä pitäisi lähestyä koko Mestiksen ja suomalaisen jääkiekkoilun kannalta. Jos jotakin tehtäisiin, niin mielestäni se lähtökohta on se, että se tehtäisiin suuremmalla voimalla, Immonen sanoo.

– Olen tuonut esiin omani ja seurani kannan. Jokipojat on avoimien sarjojen kannalla. Näen itse, että se on ainoa ja oikea tie tässä hommassa. Jos ajatellaan koko suomalaista jääkiekkoa, niin se on sen etu, Immonen jatkaa.

MTV Urheilun tietojen mukaan ainakin kahta Mestis-seuraa olisi pyydetty vaikenemaan asiasta julkisuudessa. 

– Se on mielestäni aika kovasti sanottu, että kyllähän tässäkin nyt kommentoidaan asiaa, Immonen toteaa.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoi STT:lle, että Liiga ei yksiselitteisesti olisi suljettu sarja. 

– Karsintoja ei pelata, mutta Liigaan voi nousta hakemusmenettelyn kautta. Myös Liigan ulkopuoliset joukkueet voivat hakea paikkaa. Liiga käsittelee hakemukset ja harkitsee sitten, Nummela sanoi STT:lle.

Immonen muistuttaa kilpailun roolista urheilussa.

– Urheiluun kuuluu se kilpaileminen ja se edellä tässä pitäisi mielestäni mennä. Urheilu on kuitenkin keskiössä. Sellaisen toimintaympäristön rakentaminen, että seurat saadaan liigakelpoiseksi, niin se vaatii sen tarinan ja mahdollisuuden, että sitä pystytään rakentamaan. Se ei tule onnistumaan tuosta vain sormia napsauttamalla, Immonen päättää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja