Lukijat muistelevat: Venereissuja, metsätöitä ja kalastusta – kyllä isä osaa!

Pyysimme sunnuntaisen isänpäivän kunniaksi lukijoitamme kertomaan parhaat muistonsa isän kanssa eletyistä hetkistä. Isä on opettaja, tuki ja tarvittaessa myös rakentaja. Lue hauskat tarinat!

Näin isä opettaa ja auttaa

”Mukava oli ihaillen katsella, kun iskä oli niin taitava tekemään ja rakentelemaan ja korjailemaan kaikkea. Aina löytyi ratkaisu arjen ongelmiin. Sekä marja- ja sienireissuilla aina vaan ihmettelin, miten iskä on niin taitava suunnistamaan, ettei koskaan eksytty (vaikka joskus säikäytteli leikillään, että oltaisiin eksyksissä).”

”Joskus isä herätti aikaisin. Hissukseen puin vaatteet päälle, isä oli etsinyt jo ulkovaatteet valmiiksi ja tehnyt aamupalan odottamaan, jonka kiireellä söin, koska tiesin mitä on luvassa. Sitten lähdettiin kalaan läheiselle joelle, aamu-usvan sekaan, toisten vielä nukkuessa. Ensin katsottiin katiskat ja verkot, sitten yleensä ongin tai harjoittelin virvelin käyttämistä. Korvaamattomia hetkiä.”

”Iskä sai kolikon aina hyppäämään ilmaan, kun piti sitä ranteen päällä ja jotenkin puristi kättä nyrkkiin!”

”Isäni teki 1950-luvulla minulle vesisukset. Tosi upeata oli mennä viilettää järvellä.”

”Iskän kanssa oli mukava käydä tekemässä metsätöitä, hän tiesi puista paljon.”

”Isän kanssa rakennettiin lautta, joka kippasi minut ja kaverini veteen heti neitsytmatkalla. No, sitä vähän sitten vielä paranneltiin.”

”Isä rakensi meille muksuille aina talvella hyppyrimäen, josta tultiin alas miten milloinkin.”

”Lapsena tuli katseltua paljon, mitä ja miten isä teki tietokoneella, ja opittua sen kautta paljon. Tällä hetkellä olen itse vastavalmistunut tietotekniikan insinööri, joten sieltä se oppi on tullut.”

”Iskän kanssa tehtiin äitienpäiväkakkua, kun olin tosi pieni, ehkä 2-vuotias. Isä kysyi, mitä siihen laitetaan ja olin vastannut, että kaikkea hyvää. Niin siihen pistettiin kermavaahtoa, banaania, suklaata ja hilloa, herkullinen kakku tuli.”

”Venereissut ovat päällisin asia, mitä lapsuudesta muistan. Kesät asuttiin mökillä, johon oli kolmen tunnin venematka. Isä opetti minua ohjaamaan venettä. Hommasin hänelle juuri isänpäivälahjaksi liput venemessuille.”

”Isin tyttönä olin isän kanssa mukana kaikissa hommissa. Äiti ei kauheasti tykännyt, kun pienenä olin uudet vaatteet öljynnyt, kun isän mukana auton kanssa pulattiin.”

”Isän kanssa metsähommissa, sain kolinraudalla kuoria massapuuta, pikkusen jäi kyllä kaivertamaan, kun en saanut kuoria vuolupuukolla… Kahvipannuun haettiin jostain vettä ja keitettiin kahvit, vihreästä repusta otettiin eväspaketit.”

Kuuntele: Isänpäivän soittolista

 

Lue myös:

    Uusimmat