Mainos

Lukijat ihmeissään vuokrien suuruudesta – ”Käteen jää noin 200 euroa”

15:16

Vuokra-asuminen on kallistunut selvästi omistusasumiseen verrattuna viime vuosina. Kysyimme lukijoilta, onko kodin vuokraaminen Suomessa jo liian kallista. Suurimman osan mielestä vastaus on kyllä.

MTV Uutisten Facebook-sivuille kirjoitetuista kommenteista käy ilmi, että vuokrat nielaisevat valtaosan tuloista. Käteen ei jää paljoakaan maksupäivän jälkeen.

"Todellakin olen samaa mieltä. Hyvin pienituloisen pussista vuokran jälkeen jää noin 200 euroa, ja sillä maksaa vielä laskut, niin sitten ei tarvitse muuta tehdäkään."

"Kittilässä kaksion vuokra vaihtelee 500 ja 600 euron välillä. Meillä on 55 neliön kaksio vuokralla: perusvuokra 528€, vesimaksu kahdelta 18,60€, autopaikka 5€ ja saunavuoro 5€. Yhteensä 556,60€, ja niukille menee rahat aina vuokranmaksun jälkeen."

"Jos vuokrat nousevat viisi prosenttia vuodessa ja työeläke 0,3 prosenttia, niin ei mene kauaa, kun koko eläke menee vuokraan."

"Itse asun yksiössä hetken matkaa keskustasta ja maksan vesineen päivineen 700 euroa kuukaudessa. Ja kyseessä on parikymmentä neliötä Helsingissä."

Vuokrakatto Suomeenkin?

Syyttävä sormi osoittaa joissakin viesteissä vuokranantajia, jotka korottavat vuokria joka vuosi. Ratkaisuksi ehdotetaan perittävän vuokran määrän säätelyä.

"Uskollisesti vuokranantaja mustaa vuoden alusta uudella korotuksella."

"Vuokrakatto olisi kyllä hieno veto. Ei tässä jatkuvassa vuokrien nousussa ole mitään tolkkua, kun suurin osa tuloista menee vuokraan. Etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa asuntojen kunto on mitä on."

"Vuokrakatto on esimerkiksi Ruotsissa käytössä, ja oli aikanaan myös Suomessa. Tarkoitus on hyvä, mutta se aiheuttaa valitettavasti massiivisen vuokra-asuntopulan."

"Vuokranantajat haistavat heti, jos valtiontuet nousevat, ja korottavat vuokrahintoja."

Äänestys

Onko vuokra-asuminen jo liian kallista?

Kyllä

Ei

Onko vuokra-asuminen jo liian kallista?

Kyllä 90%

Ei 10%

90%
10%
ääniä 12872 kpl

"Yksi syy vuokrien korkeaan tasoon on liian korkea verotus. 30% (pääomavero, yksityiseltä vuokranantajalta) muutaman satasen kuukausituloista on todella typerää!"

"Samalla rahalla lyhentää omakotitaloa kuin asuu kaksiossa vuokralla."

Lue myös kiinteistönvälittäjä Mira Kasslinin analyysi tämänhetkisestä asuntokauppatilanteesta. Kasslinin mielestä nyt on vallalla ostajan markkinat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.