Kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin: "Asuntokaupoilla valitettavasti ostajan markkinat"

15:16

Asuntolainan ottajia ja omistavia voi ilahduttaa tieto alhaisista koroista, mutta huoli omasta taloudesta painaa silti lainaa hakevia.

Kiinteistönvälittäjä Mira Kasslinin mukaan tällä hetkellä asuntomarkkinoilla paremmassa asemassa ovat selkeästi ostajat.

– Ostajan markkina valitettavasti, mitä en ikinä haluaisi sanoa. Tarjoukset jäävät selkeästi alimittaisiksi. Itse pyrin siihen, että hinnoitellaan niin oikein kuin mahdollista, sillä ostajat ovat äärimmäisen hintatietoisia, Kasslin kommentoi Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Vaikka esimerkiksi 12 kuukauden euriborkorko on tällä hetkellä tippunut nollan alapuolella, harkitsevat ihmiset silti lainojen ottamista tarkkaan.

– Merkittävin asiakkaiden päätöksentekokykyyn vaikuttava asia on työllisyys.

Hakijoiden epäluottamus omaan talouteen näkyy selkeästi lainoja myöntäville tahoille, sanoo Aktian uusasiakashankinnasta vastaava johtaja Tiina Kalliokoski.

– Ihmisethän tekevät päätöksiä tunnepuolella, kun uutiset ovat huonoja, se näkyy heti meillä (lainojen) kysynnässä. Toisaalta nähdään, että kun meille tulee yhteydenottopyyntöjä hakemuksiin liittyen, valitettava tosiasia on se, että useammassa toinen (lainan hakija) on työtön. Silloin neuvottelu on vaikeaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja