Lukas Hradeckyn toiminta yllätti joukkuekaverin mestaruusjuhlissa – suomalaiskapteeni veisteli: "Olen ammattilainen"

Leverkusen päätti historiallisen kautensa tuplamestaruuteen, kun se pysyi kotimaansa Saksan kilpailuissa koko kauden tappioitta ja kaatoi cupin finaalissa lauantaina Kaiserslauternin 1–0. Kapteeni Lukas Hradecky torjui ottelussa nollan ja otti päävastuun juhlallisuuksista.

Leverkusen pelasi koko kaudella 53 ottelua, joista se hävisi vain viime keskiviikkona pelatun Eurooppa-liigan finaalin Atalantaa vastaan.

Lauantaina historiallinen kausi huipentui Saksan cupin finaaliin, jossa Leverkusen taisteli vajaamiehisenäkin 1–0-voiton Kaiserslauternia vastaan.

– Jos joku olisi ennen kautta sanonut, että voitamme tuplamestaruuden ja liigan ilman yhtäkään tappiota, olisin ottanut sen välittömästi. Tämä tuntuu kuin sadulta, kannua nostellut Lukas Hradecky hekumoi saksalaissivusto Sport1:n mukaan.

34-vuotias turkulainen lupasi ottaa jälleen päävastuun Leverkusenin juhlinnasta.

– Mitä tulee juhlimiseen, minä olen ammattilainen, Hradecky nauroi.

Hradecky kertoi Neue Westfälische -lehdelle samppanjan ja oluen virtaavan pukukopissa.

– Tästä tulee pitkä yö, mutta minulla on yhä paljon energiaa ja akkuja huomiselle.

Ottelun jälkeen myös Jonas Hofmann nimesi Hradeckyn joukkueen juhlakenraaliksi. Leverkusenin laituri kertoi yllättyneensä kapteenin juhlakuntotasosta jo Bundesliiga-kauden päättäneen Augsburg-ottelun jälkeen.

– Suomalaiset osaavat juhlia, Hofmann naureskeli Kickerin videohaastattelussa.

Sport1:n mukaan Leverkusenin joukkue siirtyi finaalinäyttämöltä Berliinin olympiastadionilta Potsdamer Platzilla sijaitsevaan Berlin Club Theateriin, jossa juhlat jatkuivat myöhään yöhön. Hofmann oli ilmestynyt juhlatilaan pokaalin ja muutaman joukkuekaverinsa kanssa ensimmäisinä puoli kahdelta yöllä.

Sunnuntaina joukkue vie mestaruusjuhlat kotipaikkakunnalle. Lentokone laskeutuu paikallista aikaa puoli kahdelta Kölnin lentokentälle, mistä matka jatkuu Morsbroichin linnaan. Siellä joukkue saa nimensä kaupungin Kultaiseen kirjaan. Muodollisuuksien jälkeen vuorossa ovat juhlat BayArenalla, jonne odotetaan vähintään 40 000 kannattajaa paikan päälle.

– On ainutlaatuista päästä viemään "veli" ja "sisko" kotiin, Hradecky hehkutti.

Lue myös:

    Uusimmat