Lukas Hradeckyn Leverkusen teki historiaa – myös pikku-Hradecky mukana juhlahumussa

Lukas Hradecky ja Bayer Leverkusen pääsi nostamaan Saksan Bundesliigan voittolautasta.

Koko jalkapallomaailmaa tällä kaudella hurmannut Bayer Leverkusen teki historiaa Saksan Bundesliigassa lauantaina. Lukas Hradeckyn edustama sensaatiojoukkue voitti Saksan mestaruuden ilman yhtäkään tappiota. Mikään seurajoukkue ei ole pystynyt tähän aikaisemmin Bundesliigan historiassa.

Tällä kertaa Leverkusenin jalkoihin jäi Augsburg, joka kaatui Leverkusenin mestaruusseremonioiden alla 2–1-loppulukemin.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut yhden Euroopan suursarjoista toimien joukkueen kapteenina.

Leverkusen ei ollut voittanut Saksan mestaruutta kertaakaan 120-vuotiaan seurahistoriansa aikana. Joukkueen palkintokaapista löytyi aikaisemmilta vuosilta vain Eurooppa-liigan mestaruus 1988 ja Saksan cup 1993.

Tekijät yllätyksen taustalla

Lauantain jälkeen Leverkusen on pelannut hurjat 51 ottelua ilman tappiota kaikki kilpailut mukaan lukien. Suurin tekijä Leverkusenin menestyskauden taustalla on Espanjan maajoukkueen entinen keskikentän tukipilari Xabi Alonso, jonka taktiikat keräävät kehuja pitkin jalkapallomaailmaa.

Saksan maajoukkueessa ensi kesän EM-kisoissa mitä todennäköisimmin tärkeässä roolissa pelaava Florian Writz, 21, valittiin Bundesliigassa kuukauden pelaajaksi kolme kertaa. Nigerialainen hyökkääjä Victor Boniface oli seuran paras maalintekijä Bundesliigassa iskemällä 14 maalia. Laitapelaajat Jeremie Frimpong sekä Alejandro Grimaldo pysyivät eksentrisen tehokkaina pitkin kautta.

Joukkueen kapteeni Lukas Hradecky pelasi yhtä peliä lukuun ottamatta kaikki Bundesliiga-ottelut, joista viidessätoista pysyi maaliverkko puhtaana, ja vain 24 maalia meni selän taakse.

Edessä finaaliviikko

Leverkusenilla on mahdollisuus ensi viikolla tuoda yhden kauden aikana enemmän pokaaleja palkintokaappinsa kuin se on pystynyt koko seurahistoriassaan: Keskiviikkona saksalaiset kohtaa etukäteen kutkuttavassa Eurooppa-liigan finaalissa italialaisen Atalantan. Lauantaina haaste on aivan toisesta päästä, kun Saksan cupin finaaliottelussa vastustaja on Saksan toiseksi korkeimman sarjatason häntäpään joukkue Kaiserslautern.

Vaikuttaa siltä, että Hradeckyn kipparoima Leverkusen vähintään tuplaa pokaalisaldonsa ensi viikolla. Ainakin todennäköisyydet ovat sen puolella.

Lue myös:

    Uusimmat