Luhta aloittaa muutosneuvottelut – Helsingin keskustan näivettyminen tuntuu myynnissä

Lahtelainen vaatetuskonserni Luhta aloittaa muutosneuvottelut ja harkitsee kahden myymäläketjunsa lakkauttamista. Vaakalaudalla ovat Aleksi 13 -myymälät sekä Luhta Outdoor Store -ketju.

Toteutuessaan muutokset tarkoittaisivat enimmillään noin 90 työpaikan vähennyksiä vuosina 2024–25.

Luhdalla on tätä nykyä viisi vähittäiskauppaketjua sekä kaksi Ril's-myymälää.  tiedotteessaan. Osa suljettavista liikkeistä saatettaisiin muuttaa Luhta Brand Store -myymälöiksi. Myös Ril’s-myymälä Helsingin keskustassa Pohjois-Esplanadilla ja Ril’s Outlet Helsinki Outlet -kylässä ovat mahdollisten uudelleenjärjestelyjen piirissä.

Helsingin keskustan elinvoima hiipunut

Muutosten taustalla on kuluttajien ostoskäyttäytymisen muuttuminen ja siirtyminen yhä enemmän verkkoon, Luhta kertoo tiedotteessaan. Lisäksi liiketoimintaan on vaikuttanut se, että Helsingin keskustan elinvoima ei ole koronapandemian jälkeen palautunut ennalleen. Ril'sin kivijalkamyymälän myynti ei ole elpynyt samaa tahtia kuin kauppakeskuksissa sijaitsevien myymälöiden myynti.

Muutosneuvottelujen lopputuloksena voi olla, että Luhta siirtyy viiden ketjun mallista kolmeen ketjuun, jolloin konsernilla olisi yksi muotiketju, yksi vapaa-ajan ja ulkoilun ketju sekä outletketju. Uusi muotiketju lanseerattaisiin vuonna 2025, ja olemassa olevat Your FACE -myymälät muutettaisiin kohderyhmältään laajemman muotiketjun myymälöiksi.

Luhtasen perheen perheyrityksenä toimivan Luhdan liikevaihto oli viime vuonna 245 miljoonaa euroa. Yritys työllisti tilikaudella noin 1 240 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat