Löytyykö sinunkin laatikostasi aarre? Alkuperäinen iPhone vaihtoi omistajaa uskomattomalla summalla

Tästä iPhonesta maksettiin lähes 60 000 euroa 0:45
Tästä iPhonesta maksettiin huutokaupassa mykistävä summa.

Joku maksoi alkuperäisestä iPhonesta tuhdin summan.

Edelleen avaamattomassa paketissa olevan ensimmäisen sukupolven iPhonen huutokaupasta uutisoitiin laajasti runsas viikko sitten. Tuolloin luurin huutokauppa oli vasta käynnistynyt, ja harvinaislaatuisen yksilön hinnan ennakoitiin kipuavan jopa 50 000 dollariin.

Vuodelta 2007 olevan alkuperäis-iPhonen verkkohuutokauppa päättyi viimein sunnuntaina, ja hinta kohosi jopa ennakoitua korkeammaksi. LCG Auctions -huutokauppakamarin järjestämän huutokaupan päättyessä korkein puhelimesta tehty tarjous oli hieman yli 63 000 dollaria eli noin 60 000 euroa. 

Puhelimesta jätettiin yhteensä 27 tarjousta. Voittajahuudon jättäneen kerrotaan olevan yhdysvaltalainen.

Apple ei koskaan myynyt ensimmäisen sukupolven iPhonea Suomessa. Yhdysvalloissa sen hinta oli julkaisunsa aikaan 599 dollaria, joten huutokaupassa saatu hinta oli yli satakertainen.

Puhelimen myyjä oli yhdysvaltalainen tatuointitaiteilija Karen Green, joka oli saanut kyseisen 8 gigatavun tallennustilalla varustetun iPhonen lahjaksi, mutta ei koskaan avannut pakettia. Green esitteli puhelintaan ensi kerran jo vuonna 2019, jolloin sen arvoksi katsottiin noin 5 000 dollaria.

Lähde: CNN

Villen Apple Watch -älykello soitti hätäkeskukseen itsestään rekkakolarin jälkeen 1:07
KATSO MYÖS: Villen älykello soitti hätäkeskukseen itsestään rekkakolarin jälkeen. Katso videolta, millaista jälkeä kolarissa syntyi. Ville kertoo videolla tilanteesta, jolloin hän tajusi, kuinka uuden älykellon ominaisuus toimii.

Lue myös:

    Uusimmat