Nyt on kallis puhelin! Samalla hinnalla saisi upouuden Mersun

Klassikon asemaan nousseita elektroniikkalaitteita myydään aina silloin tällöin huomattavan korkeilla hinnoilla huutokaupoissa.

Intohimoiset keräilijät voivat olla valmiita maksamaan jopa kymmeniä tuhansia laitteista, joita ei voi enää edes käyttää.

Erityisen mielenkiinnon kohteena ovat Applen vanhat tuotteet. Esimerkiksi Apple-1 -tietokoneita valmistettiin käsin vain 200 kappaletta vuonna 1976; joulukuussa 2022 toimintakunnossa oleva sellainen huutokaupattiin yli 440 000 dollarin hintaan.

LCG Auctions -huutokauppasivustolla on parhaillaan myynnissä ensimmäisen sukupolven iPhone avaamattomassa paketissa. Kauppahinnan on ennakoitu nousevan vähintään 50 000 dollariin (n. 47 000 euroa).

Puhelimen huutokauppa alkoi viime viikon torstaina, ja huutoaikaa on 19. helmikuuta asti.

Samalla summalla saisi jopa upouuden B-luokan Mercedes-Benz-merkkisen henkilöauton, eikä C-sarjakaan kauas jää.

Puhelinta myyvä tatuointiartisti Karen Green on kertonut Insiderin haastattelussa saaneensa iPhonen lahjaksi vuonna 2007. Hän ei koskaan avannut pakettia, koska hänellä oli käytössään jo kolme teleoperaattori Verizonin liittymiin sidottua puhelinta. Nyt myynnissä oleva iPhone olisi toiminut vain AT&T:n liittymällä.

Alkuperäisen iPhone-mallin tekniset ominaisuudet eivät nykymittapuulla päätä huimaa: 3,5 tuuman näyttö, tallennustilaa enimmillään kahdeksan gigatavua ja kahden megapikselin takakamera, jolla ei pystynyt vielä ottamaan videokuvaa lainkaan. Etukameratkin olivat tuohon aikaan vielä aasialaisten puhelinten erikoisuus.

Myyntihinta oli Yhdysvalloissa 599 dollaria; Suomessa tätä mallia ei vielä myyty.

Viime syksynä julkaistu iPhone 14 maksaa Suomessa 128 gigatavun tallennustilalla noin 950 euroa.

Green on kertonut miettineensä puhelimen myymistä muutamaan otteeseen vuosien varrella.

Nähtyään alkuperäisten, avaamattomien iPhone-puhelinten saavuttaneen huutokaupoissa kovia hintoja on hän pitänyt omansa visusti tallessa arvonnousua odotellessaan.

Nyt hän on päättänyt myydä laitteen rahoittaakseen uutta yritystään.

Kirjoitushetkellä puhelimesta oli huudettu 18 505 dollaria ja huutoaikaa on jäljellä viikon loppuun.

Viime lokakuussa vastaavanlainen puhelin huutokaupattiin 40 000 dollarin hintaan.

Ei enää noloja tuherruksia! Näin piirrät iPhonen kuviin siistejä merkintöjä 0:55
Ei enää noloja tuherruksia! Näin piirrät iPhonen kuviin siistejä merkintöjä.

Lue myös:

    Uusimmat