Löysikö lapsesi pullopommin, joita nuoret rakentavat nyt ympäri Suomea? Toimi näin – poliisi listasi riskit

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella pullopommeja on valmistettu ainakin Espoossa, Kirkkonummella, Lohjalla, Vihdissä ja Raaseporissa.

Poliisi antaa selkeät ohjeet siihen, miten nuorten valmistamien pullopommien suhteen tulisi toimia.

– Pullopommeihin sisältyy lukuisia riskejä, joita räjähdettä valmistavat nuoret, saati niitä löytävät pikkulapset, eivät välttämättä tiedosta, Länsi-Uudenmaan poliisi kirjoittaa Facebookissa.

Poliisin mukaan keskeisiä riskitekijöitä on kolme.

Ensinnäkin sirpaleet aiheuttavat vakavan vaaran ihmisille ja omaisuudelle. Toisekseen räjähdyksestä syntyvät roiskeet voivat aiheuttaa pysyvää vahinkoa esimerkiksi silmille.

Kolmanneksi pommissa käytettyä ainetta voi päätyä ympäristöön, mistä sitä voi tarttua lemmikki- tai villieläinten tassuihin ja kulkeutua täten elimistöön.

Löysitkö pullopommin? Toimi näin

Poliisi ohjeistaa vanhempia kertomaan pienille lapsille, ettei löydettyyn pullopommiin saa koskea. Sen sijaan löydöksestä pitää kertoa aikuisille, joiden ei tosin myöskään tule koskea pommiin.

Oli sitten minkä ikäinen tahansa, niin pullopommista pitää poliisin mukaan pysyä vähintään kymmenen metrin päässä. 

Pullopommin hävittäminen on viranomaisten tehtävä, poliisi muistuttaa. Näin ollen pullopommista voi ilmoittaa esimerkiksi soittamalla hätänumeroon 112.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja