Lotta Svärd Säätiö kannustaa koululaisia tutustumaan "pikkulottien kultaisiin sanoihin" – kannustimena muhkea stipendi

Rintamalotta Eila Karhula, 95, kannattaa Natoa ja ihmettelee Venäjää 1:28
Katso myös: Eila Karhula liittyi Sulkavan Lotta Svärd -järjestöön pikkulottana 8-vuotiaana vuonna 1935

Lotta Svärd Säätiö kannustaa tuoreessa tempauksessaan nuoria välittämään toisista ja "kasvamaan yhteiskuntavastuuta kantaviksi aikuisiksi".

Säätiö jakaa vuosittain 10 000 euron arvoisen Lotta Svärd -stipendin ”lottamaisia tekoja” tekevälle henkilölle tai yhteisölle. Nyt säätiö laajentaa stipenditoiminnan koskemaan myös lapsia ja nuoria.

–Tänä vuonna jaamme ensimmäisen 5 000 euron arvoisen Pikkulotta-stipendin, jota voivat hakea kaikki Siskojen ja Simojen välittämisen keikalle osallistuneet ala- ja yläkoululuokat, Lotta Svärd Säätiön toiminnanjohtaja Anne Nurminen toteaa tiedotteessa.

Pikkulotta-stipendi lanseerataan yhteistyössä Siskot ja Simot ry:n kanssa, joka järjestää vapaaehtoisvoimin hyvän mielen tempauksia ikäihmisille.

Pop up -henkisille välittämisen keikoille voivat osallistua matalalla kynnyksellä kaikki vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet.

– Siskot ja Simot haluaa mahdollistaa ylisukupolvisia kohtaamisia ja vahvistaa lasten ja nuorten myönteistä suhtautumista ikäihmisiin. On arvokasta, että Lotta Svärd Säätiö tukee välittämisen keikoille osallistumista siihen kannustavalla stipendillä, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen toteaa.

Pikkulottastipendiä voi hakea 24. marraskuuta asti.

Lotta Svärd Säätiö on lakkautetun järjestön perillinen

Lotta Svärd oli naisten aseeton maanpuolustusjärjestö, joka toimi vuosina 1921–1944. Siinä toimi enimmillään 240 000 naista ja tyttöä.

Lottajärjestö lakkautettiin Moskovan välirauhansopimuksen nojalla marraskuussa 1944.

Lotat perustivat syksyllä 1944 lotat Suomen Naisten Huoltosäätiön, jonka nimi muutettiin vuonna 2004 Lotta Svärd Säätiöksi.   

Lue myös:

    Uusimmat