Lotta Harala tanssahteli vapautuneesti – kertoo Matias-puolisonsa roolista: "Välillä pientä vääntöä"

Lotta Harala kertoo Matias-puolisonsa roolista MM-Budapestissä: "Välillä pientä vääntöäkin" 1:50
Katso: Lotta Haralalta vapautuneita tanssiliikkeitä Budapestin MM-kulisseissa.

Lotta Harala tanssahteli maanantaina vapautuneesti Budapestissä yleisurheilun MM-kilpailujen kulisseissa. Ja mikäs oli tanssahdellessa: edessä ovat 31-vuotiaan pika-aiturin ensimmäiset aikuisten ulkoratojen arvokisat.

– Olen tosi innoissani. Olen kiitollinen. Tänne on ollut pitkä matka. Se on ollut opettavainen, sisäratojen EM-kisoissa aiemmin urallaan nähty Harala pudottelee.

– Minulla on sellainen fiilis, että minä kuulun tänne. Nyt se tapahtuu, mitä minä olen odottanut kieltämättä vuosia. Nautin tästä ihan täysillä.

Eikä Harala ole väärässä siinä, että hän tätä nykyä kuuluu MM-tasolle. Paikan hän on ansainnut uransa parhaalla kaudella. Harala on takonut 100 metrin aidoissa tänä kesänä peräti uransa parhaat seitsemän aikaa, kovimpana vetona 12,85 heinäkuun alussa.

"Pitää kovia päänahkoja pätkiä"

MM-kisoissa viivalla on kuitenkin myös armottoman kovia naisia ja Harala on haastajana, underdogina, kuten hän englanniksi sanoo. Suomalainen kokee kuitenkin olevansa tosi hyvässä iskussa, nousukunnossa, ja hän lähtee tekemään "parasta mahdollista suoritusta", kun alkuerät avaavat 100 metrin aidoissa pelin tänään tiistai-iltana.

– Täältä on hyvä lähteä haastamaan noita muita kovia.

– Pitää kovia päänahkoja pätkiä, jos välieriin meinaa päästä, mutta se on minun tavoitteeni.

Mental coach Myttynen

100 metrin aidoissa kilpailee myös matkan Suomen ennätysnainen Reetta Hurske, eikä Harala ole Budapestissä myöskään ilman tärkeää tukea. Paikalla olevan puolison, ex-kiekkoilija Matias Myttysen kisapassissa lukee "coach".

– Kyllä, mental coach löytyy kotoa. Nyt se on tänne raahattu tietysti mukaan, Harala virkkoo.

– Se on iso voimavara. Välillä pientä vääntöäkin, mutta pääsääntöisesti iso voimavara oikeasti.

Harala paljastaa myös miehen parhaan vinkin kilpailutilanteesen. Pääset kuulemaan sen ylälaidan videolta, josta näet myös, miten Harala tanssi vapautuneesti.

Lue myös:

    Uusimmat