Loppuuko puhelimesi akusta potku ennen aikojaan? 7 vinkkiä pidempään virrankestoon

Älypuhelimen akku kestää harvoin niin pitkään kuin olisi tarpeen. Useimmiten virta loppuu juuri silloin, kun sitä eniten tarvitsisi.

Apuna voi käyttää kannettavaa matkalaturia. Jos sellaista ei ole käytössä, keinot ovat usein vähissä. Siksi akun hupenemiseen kannattaa varautua jo etukäteen.

1. Kytke push-ilmoitukset pois käytöstä. Esimerkiksi iPhonessa tämä tapahtuu menemällä asetuksiin ja Ilmoitukset. Tämän jälkeen voit kytkeä liukukytkimestä ilmoitukset pois päältä. Voit myös valita ilmoitusasetukset kunkin sovelluksen kohdalta erikseen.

2. Kytke paikantaminen pois päältä. IPhonessa tämä tapahtuu menemällä asetuksiin ja valitsemalla Tietosuoja --> Sijaintipalvelut.

3. Sulje avoimina taustalla olevat sovellukset. Siirry sovelluslistaan, josta näet avoimina olevat ohjelmat. Sulje kaikki. Sovellukset sulkeutuvat myös, kun sammutat laitteen ja käynnistät sen uudelleen. Voit myös kytkeä asetuksista taustalatauksen pois päältä, jolloin sovellukset eivät pyöri taustalla itsestään.

4. Kytke wifi ja bluetooth pois päältä. Laitteesi saattaa etsiä langattomia verkkoja, vaikka sinulla ei olisi niille käyttöä.

5. Käytä 3G-yhteyttä. Usein 4G-yhteys on päällä turhaan, jos et tarvitse sitä esimerkiksi isojen datamäärieen nopeaan siirtämiseen.

6. Harvenna sähköpostien automaattista hakuväliä esimerkiksi 15 minuuttiin.

7. Älä pidä puhelintasi lämpimässä paikassa. Tämä lyhentää selvästi akun kestoa.

Lue myös:

    Uusimmat