Loinen kaivautui suihkussa naisen silmän ja piilolinssin väliin – Silmän hidas tuhoutuminen johti lopulta sokeuteen: "Kipu loppui, kun silmäni poistettiin"

Loinen kaivautui suihkussa naisen silmän ja piilolinssin väliin 0:40

Belgialainen Petra van Kalmthout menetti oikean silmänsä, kun loinen tunkeutui naisen silmän ja piilolinssin väliin suihkun välityksellä. Nainen haluaakin nyt varoittaa muita suihkun ja piilolinssien yhdistelmän vaaroista.

Van Kalmthoutin ongelmat alkoivat kolme vuotta sitten lomamatkalla. Loman aikana nainen käytti piilolinssejä niin merellä seilatessa, kuin suihkussakin. Erään suihkun jälkeen hän huomasi kipua ja punoitusta oikeassa silmässä.

– Tulin kotiin lomaltani ja huomasin, että silmääni sattui. Otin piilolinssini pois ja heitin ne menemään. Seuraavana päivänä silmäni oli vieläkin punaisempi ja siihen sattui enemmän.

Silmästä löytyi loinen

Aluksi nainen sai oireisiin silmätippoja ja voidetta. Kipu ei lieventynyt ja hän kävi usean silmälääkärin luona hakemassa apua.

Van Kalmthoutin kipu kasvoi sietämättömäksi ja hänen näkökykynsä oli silmästä lähes kokonaan poissa.

Antwerpin yliopistollisessa sairaalassa silmän sarveiskalvosta löydettiin lopulta loinen. Vedessä elävät loiset ovat yleisesti vaarattomia, mutta silmän ja piilolinssin väliin joutuessa ne voivat aiheuttaa vakavia ongelmia. 

"Silmäni oli täysin tuhoutunut"

Van Kalmthoutin tapauksessa loinen oli luonut itselleen silmään kotilon, jonka vain klooria sisältävät silmätipat pystyisivät tuhoamaan. Tässä vaiheessa silmän tuhot olivat kuitenkin jo liian suuria, jonka seurauksena nainen joutui kahteen silmäleikkaukseen.

Leikkauksista huolimatta, silmää ei enää kyetty pelastamaan.

– Silmäni oli täysin tuhoutunut. Minun pupillini ei reagoinut enää valoon ja silmäni pysyi jatkuvasti auki, kertoi van Kalmthout.

Nyt nainen on saanut menetetyn silmän tilalle proteesin. Silmä ei koskaan tule saamaan näkökykyänsä takaisin.

– Kun silmäni poistettiin, kipu loppui viimeinkin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja