Löi ex-puolisoaan teräaseella selkään, eikä hälyttänyt apua – oikeus uskoo naisen puukottaneen ex-puolisoaan "tappamistarkoituksella"

Lapin käräjäoikeus on määrännyt entisen puolisonsa taposta syytetyn 48-vuotiaan naisen mielentilatutkimukseen. 

Oikeuden mukaan nainen tappoi miehen tahallaan marraskuussa Kemissä.

– (Syytetyn) toiminta kokonaisuutena aikaisemmat tappouhkaukset, suurehkon teräaseen käyttö, voimakkaan iskun suuntaaminen (uhrin) paljaaseen selkään, kuvista ilmenevä verenvuodon suuri määrä huomioiden sekä avun hälyttämättä jättäminen heti lyönnin jälkeen osoittaa hänen lyöneen (uhria) teräaseella selkään tappamistarkoituksella, sanotaan oikeuden perjantaina antamassa välituomiossa.

Oikeus ottaa kantaa rikosnimikkeeseen ja mahdolliseen rangaistukseen mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Syytetty pyysi itse päästä mielentilatutkimukseen. Oikeus katsoi sen olevan perusteltua muun muassa syytetyn käytöksen takia. Asiassa kuullut todistajat kertoivat naisen käyttäytyneen aggressiivisesti jo aiemmin.

Poliisin mukaan epäilty ja uhri olivat parisuhteessa vuosien ajan ja suhde oli "myrskyisä". Tapahtumahetkellä pari oli eronnut, ja he asuivat eri osoitteissa.

Ensihoitajat: Ei elvytystä

Syytetty on vedonnut asiassa muistamattomuuteen. Kirjallisessa vastauksessaan nainen sanoi, että hänellä ja uhrilla oli ollut jotain riitaa taksin maksamisesta.

Naisen muistikuvien mukaan mies olisi jossain vaiheessa kaatunut, pidellyt selkäänsä ja sanonut, että ”nyt kävi pahasti”. 

Naisen mukaan hänen viimeinen muistikuvansa oli, että hän oli huomannut miehen vuotavan verta ja yrittänyt elvyttää tätä.

Oikeuden mukaan todisteet eivät tue naisen väitettä elvyttämisestä. 

Ensihoitajat eivät pitäneet elvytysväitettä mahdollisena, sillä uhrin kasvoissa tai rintakehässä ei ollut mitään jälkiä siitä. Lisäksi uhrin ja sängyn välinen tila oli pieni ja uhri makasi vaatemytyn päällä, mistä syystä elvyttämisen ei katsottu olleen mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat